PC toplama hayali

7. sınıftan beri yazları aylık 1.5 2K arası çalışıp aile içi sıkıntılarımızdan dolayı tüm parayı aileme verdim. Bu işten mutsuz değilim. Aileme destek oldum fakat bir PC hayalimi gerçekleştiremiyorum. Ne bu fiyatlar ulan? PC'deki işlemcide APU da yok eski bir şey 200 TL bandında bir kart alacağız. Kaç aydır alamadık şu an yasak var çalışamıyorum. Derslere girerken sıkıntı oluyor. Acil ekran kartı lazım para yok. Bir PC toplama hayalim vardı, vazgeçtim, gram hevesim kalmadı. Artık ben de isterdim GTA 5'i Full ultraya çekip, realism grafik moduyla mis gibi oynamayı ama olmuyor. Forumda olmasak acayip küfür edesim var şu an sisteme. Ulan alt tarafı 200TL'lik kart taksitler evi geçindirmeye anca yetiyor acil lazım ekran kartı sadece görüntüyü düzgün vermesi yeterli. Yok abi alamadık bir türlü ne yapacağımı şaşırdım. Bizimkiler de almak istiyor ama çıkışmıyor para. Kaç yıldır ekranı kırık kendi kendine basan telefonumu kullanıyorum. Technopat Sosyal bir yazım hatam varsa lütfen engel atmayın. Gerçekten yazması zor oluyor. Bu arada acındırma veya dilenmek için yazmadım. Bir dertleşelim grup olarak diye.
Bir öneride bulunacağım: Kendine ucuza -100-250 TL civarında vardır- bir gitar alabilirsin. Bir kursa gitmene de gerek yok. Tab okumayı öğrenirsen, youtube üzerinden videolara bakarsan kendince gelişirsin. Ben öyle yapmıştım.

Küçükken bilgisayar isterdim, almadılar, büyüyünce alırsın dediler. Eğitimim bitmek üzere, hala bilgisayar alamadım. Demekki biz altı üstü bir oyun oynatacak bilgisayar sahibi olmaya bile layık değilmişiz. Bizim suçumuz ekonomisi ve refah seviyesi çökmüş bir ülkede doğmak.
Dersler olmasa şu anki sistemim bile olmayacaktı. Bir tane laptopum olacaktı onu da zaten dayım hediye etmişti 2010 yılında. 256 MB RAM, Intel Pentium M 1.60 GHz işlemci, 40 GB IDE HDD. Şurada dolaptan bir paketten üç tane bisküvi bile alsam bir hafta annemden işitmediğim laf kalmıyor. O bisküvileri misafirlere ayırıyormuş. Oradaki bisküviler İstanbul'u besler ben içinden 3 tane ağzım tatlansın diye alırken işitmediğim laf kalmıyor. Bunlar beni canları sıkıldığında aşağılamak için mi büyütmüşler hiçbir fikrim yok.

Dersler olmasa şu anki sistemim bile olmayacaktı. Bir tane laptopum olacaktı onu da zaten dayım hediye etmişti 2010 yılında. 256 MB RAM, Intel Pentium M 1.60 GHz işlemci, 40 GB IDE HDD. Şurada dolaptan bir paketten üç tane bisküvi bile alsam bir hafta annemden işitmediğim laf kalmıyor. O bisküvileri misafirlere ayırıyormuş. Oradaki bisküviler İstanbul'u besler ben içinden 3 tane ağzım tatlansın diye alırken işitmediğim laf kalmıyor. Bunlar beni canları sıkıldığında aşağılamak için mi büyütmüşler hiçbir fikrim yok.
Keşke bana sorsalardı, bu şartlar altında dünyaya gelmek ister misin yoksa hiç doğmamak mı diye, ben her seferinde hiç doğmamak derdim ama böyle bir şey sormadılar. Her gün sadece yaşıyorum, nefes alıyorum. Hiçbir amacım yok, her türlü vasfım olmasına rağmen iş bulamıyorum. Lanet ülkeden kaçış yok.

Keşke bana sorsalardı, bu şartlar altında dünyaya gelmek ister misin yoksa hiç doğmamak mı diye, ben her seferinde hiç doğmamak derdim ama böyle bir şey sormadılar. Her gün sadece yaşıyorum, nefes alıyorum. Hiçbir amacım yok, her türlü vasfım olmasına rağmen işte bulamıyorum. Lanet ülkeden kaçış yok.
Yok ülkemi seviyorum yine de başka bir yere gitmezdim.

Dostum çok haklısın fiyatlar çok saçma sabırlı olmanı istiyorum. Sağlığın yerinde olsun. Daha ne bende rahatsızlıklar var. Bana en iyi PC verin yine de o rahatsızlıklarımın rahatlatmaz. O yüzden sabırlı ve azimli olun lütfen.

Aynen dostum saldım artık ya çok oyun hevesim yok eskisi kadar geçmiş olsun bu arada.
Enis kirazoğlu'nun dediği gibi birinin hayali iyi kötü bir bilgisayar sahibi olmak olmamalı. Gitgide dijitalleşen bir dünyadayız ve teknolojik aletlerin daha yaygın olmasını beklerken bizim alacak ekonomimiz yok. 400 birim bizde 8400 birim gibi bir şey. Örneğin Amerika gibi bir ülkede 400 birim bir PS5 iken bizde 1000 TL PS5 kolu...

İşte benim ülkeye sinir olma sebebim bu ya en babası olsa ne olur en çöpü olsa ne olur altı üstü bilgisayar bir eşya ekonomi yüzünden gençliğin çoğu bilgisayara bile hayal gözüyle bakıyor çok yazık gerçekten.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynen dostum saldım artık ya çok oyun hevesim yok eskisi kadar geçmiş olsun bu arada.

İşte benim ülkeye sinir olma sebebim bu ya en babası olsa ne olur en çöpü olsa ne olur altı üstü bilgisayar bir eşya ekonomi yüzünden gençliğin çoğu bilgisayara bile hayal gözüyle bakıyor çok yazık gerçekten.
Eyvallah Allah razı olsun bende çok şeyden vazgeçtim.

Eskiden 2500, 3000 TL gibi fiyatlara güzel dizüstü bilgisayarlar vardı. Şimdi en kötüleri 5000 gibi fiyatlardan başlıyor. Yazık, çok yazık...
Abimin 7300HQ işlemci ve GTX 1050 ekran kartı olan bilgisayarı alındığında 3500 lira filanmış.(O bilgisayarın fiyatını bilmiyordum 1-2 sene sonra öğrendim.)

7. sınıftan beri yazları aylık 1.5 2K arası çalışıp aile içi sıkıntılarımızdan dolayı tüm parayı aileme verdim. Bu işten mutsuz değilim. Aileme destek oldum fakat bir PC hayalimi gerçekleştiremiyorum. Ne bu fiyatlar ulan? PC'deki işlemcide APU'da yok eski bir şey 200 TL bandında bir kart alacağız. Kaç aydır alamadık şu an yasak var çalışamıyorum. Derslere girerken sıkıntı oluyor. Acil ekran kartı lazım para yok. Bir PC toplama hayalim vardı, vazgeçtim, gram hevesim kalmadı. Artık ben de isterdim GTA 5'i Full ultraya çekip, realism grafik moduyla mis gibi oynamayı ama olmuyor. Forumda olmasak acayip küfür edesim var şu an sisteme. Ulan alt tarafı 200TL'lik kart taksitler evi geçindirmeye anca yetiyor acil lazım ekran kartı sadece görüntüyü düzgün vermesi yeterli. Yok abi alamadık bir türlü ne yapacağımı şaşırdım. Bizimkiler de almak istiyor ama çıkışmıyor para. Kaç yıldır ekranı kırık kendi kendine basan telefonumu kullanıyorum. Technopat Sosyal bir yazım hatam varsa lütfen engel atmayın. Gerçekten yazması zor oluyor. Bu arada acındırma veya dilenmek için yazmadım. Bir dertleşelim grup olarak diye.

Bir de müslüman vatandaşlarımızın çoğu milletin bilgisizliğinden faydalanıp faiş fiyattan ürün satıyorlar 2. elde Letgo'da geziyorum R7 240 550 600 arası satıyorlar.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı