PC toplama hayali

200 TL ekran kartlı PC hayal kurulacak PC değildir. GT 730 bile kaç paraya satılıyor baktınız mı?
Şu an onların size yardım etmesi gerekiyor. O parayı teslim etmeseniz, ek olarak kendi alın terinizle kazandığınız para olduğu için o zaman Dolar 3 TL iken güzel PC toplamaya başlanabilirdi.
Ya Dolar 1 TL iken aileler 20 TL'ye de pahalı demiyor muydu? Döviz 0.5 TL'ye denk gelse 10 TL'yi çok görecekler. Sonu yok bunun.

En fazla 400 Euro olan PS5 8000'e satılıyor. Hadi aldın ya oyunlar? Ekonomi diye bir şey kalmadı.

Enis Kirazoğlu'nun dediği gibi birinin hayali iyi kötü bir bilgisayar sahibi olmak olmamalı. Gitgide dijitalleşen bir dünyadayız ve teknolojik aletlerin daha yaygın olmasını beklerken bizim alacak ekonomimiz yok. 400 birim bizde 8400 birim gibi bir şey. Örneğin Amerika gibi bir ülkede 400 birim bir PS5 iken bizde 1000 TL PS5 kolu...

Ben de ilk PC toplamayı hayal ettiğimde 15.000 TL'ye 3900X ve 2070 Super PC rahatlıkla toplanabiliyordu. Şu an 3700X, 2060 Super ancak toplanabiliyor. Biraz zehirli ok atmak gibi olacak ama fiyatlar sürekli artıyor. Yani en erken ne zaman alabilirsek o zaman almalıyız. Bunca zamandır bilgisayar bileşenlerinin uzun vadede fiyatlarının düştüğünü hiç görmedim. Sürekli arttı. Sadece bilgisayar bileşenlerinin değil, her şeyin fiyatı arttı.

Yapacak bir şey yok. Özellikle uzaktan eğitim için 1 ay bile götürmeyecek bilgisayarları almak zorunda aileler. Durum belli bütçe belli. Özellikle uzaktan eğitim dert oldu. Öğretmenler bile zar zor canlı ders yapabiliyor.

Sıfırı bırak 2.el alıyorlar... Bilgisayar dediğin şey bu kadar pahalı olmamalı ya...

Ben de ilk PC toplamayı hayal ettiğimde 15.000 TL'ye 3900X ve 2070 Super PC rahatlıkla toplanabiliyordu. Şu an 3700X, 2060 Super ancak toplanabiliyor. Biraz zehirli ok atmak gibi olacak ama fiyatlar sürekli artıyor. Yani en erken ne zaman alabilirsek o zaman almalıyız. Bunca zamandır bilgisayar bileşenlerinin uzun vadede fiyatlarının düştüğünü hiç görmedim. Sürekli arttı. Sadece bilgisayar bileşenlerinin değil, her şeyin fiyatı arttı.
Dostum 3060 Ti toplanıyor 15.000 TL'ye.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı