PC varken PS5 alınır mı?

jakuah

Femtopat
Bu soruyu zamanında PC fanboyluğu derecesinde konsol alanlara üstten bakan, PC'nin olanaklarını sonuna kadar kullanan(korsan, emülatör, aşırı modlama vs. yapan) biri olarak soruyorum, yani 5 senedir konsol almak aklımın ucundan bile geçmedi, güçlü sayılacak bir PC'm var 4070 ekran kartlı, 1440p monitör ile rahat rahat oynuyorum tüm oyunları. Aslında sadece daha iyi bir kola ihtiyacım olduğu için DualSense alacaktım fiyatları 2-3K civarı dedim bari almışken neden PS5 almıyorum, 2.ellere baktım 13-15k arası değişiyor. Daha çok yatırımlık düşünüyorum yani elimde birikmiş bir miktar para var, yatırım yapsan yapılmaz, bir şey alacak olsam zaten bence bu devirde sıfır teknolojik ürün alınmaz. Yatırımdan kastığımda fiyatı artmasından değil hem GTA 6'yı oynamak için hem de PS5 çok değer kaybedecek bir şey değil alsam 1 sene sonra istersem zarar dahi etmeden satabilirim diye düşünüyorum. Evde çok da kaliteli olmasa da 4K televizyon var o da cabası. Hem kardeşim var, benden çok onun içinde alıyorum, ben oynamazsam o oynar.

Özellikle CD'li versiyonu alıp PS Plus dışında dijital oyun almayı dahi düşünmüyorum. Alırsam kutulu oyun alırım zaten PS4 CD'leri de çalışıyor, istediğim zaman oynayıp satarım istersem takas edebilirim. Tabii o piyasayı çok bilmiyorum kutulu PS5 oyunlarını alıp oynayıp satmak ne kadar mantıklı sonuçta bir PS5 oyunu sıfır 2K civarı oluyor. Nedenlerim bunlar siz mantıklı görürseniz veya gereksiz olduğunu düşünüyorsanız istediğiniz gibi belirtebilirsiniz.

Son düzenleme:
Tabii ki PC belki daha avantajlı ama benim içinde konsol konforluğu rahatlığı var diye düşünüyorum ülkemizin şu anki ekonomi durumuna bakarsak alabilirsiniz ne olacağı belli olmaz.

Şuan sadece gta 6 için alınır. Öbür türlü konsola özel oyun kaldı mı başka, çoğu pc ye geldi zaten. Ama 30 fps ve görüntü kalitesine o kadar takılmayan sıradan sadece oyun oynayacak kişiler düz ps5 i alıyorlardır. Fiyatı da 20 bin civarı olduğu için sistem toplamaya parası yetmeyenler için iyi ama oyunları da çok pahalı bu da ayrı bir ikilem. Aylık ödeme istemi de 405 tl idi sanırım. Yine de uzun süre kullanmak için pc daha mantıklı gibi. Pc nin verdiği işlevsellik daha ağır basıyor.

Bu soruyu zamanında PC fanboyluğu derecesinde konsol alanlara üstten bakan, PC'nin olanaklarını sonuna kadar kullanan(korsan, emülatör, aşırı modlama vs. yapan) biri olarak soruyorum, yani 5 senedir konsol almak aklımın ucundan bile geçmedi, güçlü sayılacak bir PC'm var 4070 ekran kartlı, 1440p monitör ile rahat rahat oynuyorum tüm oyunları. Normalde sadece daha iyi bir kola ihtiyacım olduğu için DualSense alacaktım fiyatları 2-3K civarı dedim bari almışken neden PS5 almıyorum, 2.ellere baktım 13-15k arası değişiyor. Daha çok yatırımlık düşünüyorum yani elimde birikmiş bir miktar para var, yatırım yapsan yapılmaz, bir şey alacak olsam zaten bence bu devirde sıfır teknolojik ürün alınmaz. Yatırımdan kastığımda fiyatı artmasından değil hem GTA 6'yı oynamak için hem de PS5 çok değer kaybedecek bir şey değil alsam 1 sene sonra istersem zarar dahi etmeden satabilirim diye düşünüyorum. Evde çok da kaliteli olmasa da 4K televizyon var o da cabası. Hem kardeşim var, benden çok onun içinde alıyorum, ben oynamazsam o oynar.

Özellikle CD'li versiyonu alıp PS Plus dışında dijital oyun almayı dahi düşünmüyorum. Alırsam kutulu oyun alırım zaten PS4 CD'leri de çalışıyor, istediğim zaman oynayıp satarım istersem takas edebilirim. Tabii o piyasayı çok bilmiyorum kutulu PS5 oyunlarını alıp oynayıp satmak ne kadar mantıklı bilmiyorum sonuçta bir PS5 oyunu sıfır 2K civarı oluyor. Nedenlerim bunlar siz mantıklı görürseniz veya gereksiz olduğunu düşünüyorsanız istediğiniz gibi belirtebilirsiniz.
Bize bir şey demek düşmez artık hocam bence nedenleriniz gayet mantıklı ve makul sebepler her cümlenizde de doğru düşünmüşsünüz haliyle alın bu durumda.

Bu soruyu zamanında PC fanboyluğu derecesinde konsol alanlara üstten bakan, PC'nin olanaklarını sonuna kadar kullanan(korsan, emülatör, aşırı modlama vs. yapan) biri olarak soruyorum, yani 5 senedir konsol almak aklımın ucundan bile geçmedi, güçlü sayılacak bir PC'm var 4070 ekran kartlı, 1440p monitör ile rahat rahat oynuyorum tüm oyunları. Aslında sadece daha iyi bir kola ihtiyacım olduğu için DualSense alacaktım fiyatları 2-3K civarı dedim bari almışken neden PS5 almıyorum, 2.ellere baktım 13-15k arası değişiyor. Daha çok yatırımlık düşünüyorum yani elimde birikmiş bir miktar para var, yatırım yapsan yapılmaz, bir şey alacak olsam zaten bence bu devirde sıfır teknolojik ürün alınmaz. Yatırımdan kastığımda fiyatı artmasından değil hem GTA 6'yı oynamak için hem de PS5 çok değer kaybedecek bir şey değil alsam 1 sene sonra istersem zarar dahi etmeden satabilirim diye düşünüyorum. Evde çok da kaliteli olmasa da 4K televizyon var o da cabası. Hem kardeşim var, benden çok onun içinde alıyorum, ben oynamazsam o oynar.

Özellikle CD'li versiyonu alıp PS Plus dışında dijital oyun almayı dahi düşünmüyorum. Alırsam kutulu oyun alırım zaten PS4 CD'leri de çalışıyor, istediğim zaman oynayıp satarım istersem takas edebilirim. Tabii o piyasayı çok bilmiyorum kutulu PS5 oyunlarını alıp oynayıp satmak ne kadar mantıklı bilmiyorum sonuçta bir PS5 oyunu sıfır 2K civarı oluyor. Nedenlerim bunlar siz mantıklı görürseniz veya gereksiz olduğunu düşünüyorsanız istediğiniz gibi belirtebilirsiniz.

Söylediğiniz nedenlere bakılarak CD'li versiyonu almanızda hiçbir problem olmadığını görüyorum hocam pişman olmazsınız hatta iyi ki de PS almışım bile diyebilirsiniz.

Mantıken bakınca oyun oynamak için bilgisayar almayı bile mantıklı temele oturtamayanlar var sonuç olarak. Tamamen sizin kişisel isteklerinizle alakalı. Canınız almak istiyorsa ve sizi "zorlamayacaksa" alın derim.

Ben şuan konsolu sadece gta 6 için saklıyorum. Pc yoksa konsol güzel oluyor ama pc varken pek yüzüne bakılmıyor. Şahsi düşüncem.

Konsolun asıl olayı f/p olması aslında. Ucuza yüksek kalite oyun oynamak isteyenler için. Ancak türkiyede konsollar hep daha pahalı olduğu için biraz lükse kaçıyor çünkü oyun ücretleri falan da pahalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı