PC vs. konsol

Sizce hangisi?

• Oy verenlerin toplamı
    106
  • Anket kapandı .
Konsol daha pahalı ama PC ucuz diyenlere gülüp geçiyorum sadece. Neden mi? Çünkü bilgisayarını neredeyse her sene yükseltmen gerek. Devamlı yeni grafik kartları, işlemciler vesairesi çıkıyor. RTX ekran kartlarının fiyatları orta da. Konsol öyle değil ki. Alıyorsun seni 10 sene belki daha fazla götürüyor ki bu yeni çıkan konsolların daha fazla götüreceğinden eminim. Her sene de alırsın Plus'ını yıllık olarak. Tamam işte daha ne?

Plus'a verdiğin para 200 TL bir şey zaten hem de yıllık. Her ay da iki adet AAA kalitesinde oyunlar veriyorlar. Ekstra olarak Plus üyesi olduğundan iki kat daha indirim kazanma hakkın oluyor. Geçenlerde baktım. Bir çok oyun Store de indirimdeydi ve Steam indirimleri ile neredeyse kafa kafaya. Hatta Monster Hunter World yıllardır Steam da 90 TL iken indirimlerde, PS Store da 60 TL'ye kadar iniyor. Evet kurlar güncellendi dolardan dolayı ama indirim dönemlerinde de gayet iyi indirime giren oyunlar fazlasıyla var. Sadece çıkış fiyatları çok yüksek. Hem bir oyun çıkar çıkmaz almayan bir çok insan var bu ülke de, hem de ağlıyorlar fiyatlar çok yüksek diye. Yahu zaten indirimi bekleyeceksin.

Şu nişan konusuna gelince. Evet haklısın, silahlı bir oyun oynamak zor. Ancak belli bir süre sonra alışıyorsun. PC ve Konsol zevki kişiden kişiye göre de değişir. Bu da doğrudur. Ancak her ikisini denemeden de kesin bir kanaat getirmeyin. Dediğim gibi ben 10 yıl belki daha fazla PC de oyun oynadım. Son 2 senedir konsoldayım. Ama gerçekten de konsol da oynamak bir başka. Hakikaten daha zevkli.

@bilin Xbox fanboyu mu? Herhalde PP'mde PS özel oyunundan Ellie Williams olduğunu fark etmedin :D
7 yıllık PS4'te (2020 oyunu)TLOU2'nin kalitesine bak, XSX de 7 sene sonra güçsüz kalmayacak merak etme. Yani parça değişimi için ekstra maliyet yok. Ama 5700XT sana 7 yıl sonra AAA oyunlarda öyle grafik verir mi? Veremez.
Ayrıca konsol konusunda ve abonelik sistemi konusunda zerre bilginin olmadığı belli, Game Pass For Console 2018, Game Pass For PC 2019'da çıktı, yeni fala değil yani.
Konsolda iş güç değil, optimizasyona bakar. TLOU2 de bunun kanıtıdır.
7 yıllık PS4'de TLOU2:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

1610948890789.png

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı