PC vs konsol

Eternalist

Hectopat
Selamlar, bildiğiniz üzere PS5 duyuruldu, direk konuya gireceğim. 9000 TL bütçem var ve hangisi daha mantıklı olur? Genellikle yeni çıkan oyunları oynamak istiyorum fakat 9000 TL'ye bir PC toplarsam 2017-2018 oyunlarını açacak gibi duruyor. Bir diğer çok önemli şey ise klavye mouse desteği gelir mi ben klavye mousetan oyun oynamayı seviyorum ama yeni nesil oyunlar oynamak istiyorum. Belki bundan ödün verebilirim. Örneğin Cyberpunk 2077 ben bu oyunu oynamak istiyorum ve büyük ihtimal PS5'e gelecek, ama bilgisayarda ise bu oyunu kaldıran PC toplamak daha maliyetliye geliyor. İleriye göre düşünün yeni çıkan çoğu oyunu oynamak istiyorum ve 9000 TL bütçem var hangisi daha iyi bir tercih.
Olur. Not illaki PS5 olmak zorunda değil Xbox series X'de olabilir önemli olan daha fazla yeni nesil oyun oynamak).

Son düzenleyen: Moderatör:
Delinin biri kuyuya bir taş attı 1.5 senedir 50 tane akıllı çıkaramadı. Arkadaşlar Cyberpunk 2077'nin minimum sistem gereksinimleri GTX 1080 Ti olmayacak, öyle bir şey yok. 9000 Lira ile toplayacağın bir bilgisayar Cyberpunk 2077'yi mutlaka oynatacaktır. Bence bu şişirilmiş fiyatlara konsol alınmaz, PC toplamanızı tavsiye ederim.

Delinin biri kuyuya bir taş attı 1.5 senedir 50 tane akıllı çıkaramadı. Arkadaşlar Cyberpunk 2077'nin minimum sistem gereksinimleri GTX 1080 Ti olmayacak, öyle bir şey yok. 9000 Lira ile toplayacağın bir bilgisayar Cyberpunk 2077'yi mutlaka oynatacaktır. Bence bu şişirilmiş fiyatlara konsol alınmaz, PC toplamanızı tavsiye ederim.
Sonunda. Bunu birinin söylemesi gerekiyordu.

9000TL bütçe ile oyun oynatamayacak bir PC ... Şu cümleyi de okudum ya daha ne olabilir?

Şuan ki durumumuz kötü lakin biraz bekleyince tahmini 2-3 ay dolar azcık düşse hani bilgisayar donanımları eski fiyatlarına yaklaşsa 40-50TL pahalı olsun o önemli değil. O zaman her oyunu oynatacak PC toplarsın o parayla la bu bütçeye RTX2080 sığdırıyorduk ne hale gelmişiz.

Bu arada Cyberpunk'u 1660S veya RX590 'la falan rahat oynarsın o kadar kasmayın.

Selamlar, bildiğiniz üzere PS5 duyuruldu, direk konuya gireceğim. 9000 TL bütçem var ve hangisi daha mantıklı olur? Genellikle yeni çıkan oyunları oynamak istiyorum fakat 9000 TL'ye bir PC toplarsam 2017-2018 oyunlarını açacak gibi duruyor. Bir diğer çok önemli şey ise klavye mouse desteği gelir mi ben klavye mousetan oyun oynamayı seviyorum ama yeni nesil oyunlar oynamak istiyorum. Belki bundan ödün verebilirim. Örneğin Cyberpunk 2077 ben bu oyunu oynamak istiyorum ve büyük ihtimal PS5'e gelecek, ama bilgisayarda ise bu oyunu kaldıran PC toplamak daha maliyetliye geliyor. İleriye göre düşünün yeni çıkan çoğu oyunu oynamak istiyorum ve 9000 TL bütçem var hangisi daha iyi bir tercih.
Olur. Not illaki PS5 olmak zorunda değil Xbox series X'de olabilir önemli olan daha fazla yeni nesil oyun oynamak).

Bence PC konsoldan kat kat daha üsttedir. Konsolları karşılaştırdığımızda ise eşitler bence çünkü Ps'nin exclusive oyunlar ve tasarım avantajı var Xbox ise donanım anlamında üstte eğer Xbox'un tasarımı berbat olmasaydı Xbox, Ps'den daha üst olacaktı Xbox'ın tasarımının kötülüğünü de Series X'in mini buzdolabına benzemesinden anlıyoruz.

Dostum 9000 TL'ye toplayacağın sistem gayet de günümüz oyunlarını oynatır. Fakat burada önemli olan ihtiyaç. Sadece oyun oynamak için bir cihaz arıyorsan, exclusive oyunlar ilgimi çekiyor diyorsan PS5 alman daha iyi olur. Fakat her işimi görsün dersen, daha çok rekabetçi oyunlar oynuyorsan, klavye fare ikilisinden vazgeçemem diyorsan PC. Sen karar vermelisin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı