PC yerine Steam Deck alınır mı?

Makaleler
5
Daha fazla  
Oncelikle herkese merhaba, 3 yaşımdan beri tam 13 yıldır 4 GB RAM'li, i3 550'li ve Radeon HD5570'li sistem kullanıyorum ve artik yeni bir sistem almak istiyorum. Son zamanlarda PSP gibi el konsollarina merak sardim ve telefonumdan emülatör ile oyun da oynuyorum. Uzun zamandir kotu bir sistemde oyun oynayamadigim icin farkli hobiler edindim; FL Studio ile beat ve demo şarkılad yapiyorum, Blender ile 3D animasyon ve modelleme yapiyorum, Premiere Pro After Effects ve Photoshop ile de 4 yılı aşkın süredir uğraşıyorum.

Steam Deck 64 GB Türkiye'de 18.000TL gibi iğrenç bir fiyata satılıyor, Amazon'da fiyati 430 Dolar yani yaklaşık 12.500TL. Sizce Steam Deck alıp klavye fare ve monitör bağlamalı mıyım yoksa sıfırdan sistem mi dizmeliyim? Oynayacagim oyunlar inanilmaz ötesi de degil, GTA 5 CS:GO BeamNG.drive gibi cok sistem istemeyen oyunlar ki bu oyunlari simdiye kadar rahat oynayamadim bile. Ayrıca televizyona bağlayıp oyun koluyla da oynayabilirim.

Sizce Steam Deck almak mantıklı mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Oncelikle herkese merhaba, 3 yaşımdan beri tam 13 yıldır 4 GB RAM'li, i3 550'li ve Radeon HD5570'li sistem kullanıyorum ve artik yeni bir sistem almak istiyorum. Son zamanlarda PSP gibi el konsollarina merak sardim ve telefonumdan emülatör ile oyun da oynuyorum. Uzun zamandir kotu bir sistemde oyun oynayamadigim icin farkli hobiler edindim; FL Studio ile beat ve demo şarkılad yapiyorum, Blender ile 3D animasyon ve modelleme yapiyorum, Premiere Pro After Effects ve Photoshop ile de 4 yılı aşkın süredir uğraşıyorum.

Steam Deck 64 GB Türkiye'de 18.000TL gibi iğrenç bir fiyata satılıyor, Amazon'da fiyati 430 Dolar yani yaklaşık 12.500TL. Sizce Steam Deck alıp klavye fare ve monitör bağlamalı mıyım yoksa sıfırdan sistem mi dizmeliyim? Oynayacagim oyunlar inanilmaz ötesi de degil, GTA 5 CS:GO BeamNG.drive gibi cok sistem istemeyen oyunlar ki bu oyunlari simdiye kadar rahat oynayamadim bile. Ayrıca televizyona bağlayıp oyun koluyla da oynayabilirim.

O konsol tarzı şeyleri çok gereksiz gördüm her zaman. Telefon var onun yerine.
Bence her türlü PC.

12 bin liraya artık bilgisayar satılmıyor APU hariç eğer 18-20K bütçen yoksa bence düşünebilirsin. Bahsettiğin programları kullanabilir misin bilen birine sormak lazım ama. Windows yükleyip monitöre bağlayıp kullanabilirsin sanırım.

Steam deck gibi cihazlar sadece alternatifler ve pc kadar güçlü değiller. Pc toplayın 4060 lı vb. .

Steam deck gibi cihazlar sadece alternatifler ve pc kadar güçlü değiller. Pc toplayın 4060 lı vb. .
Bence ilk pc, sonra deck gibi konsollar alınmalı
El konsolları parasını hak etmiyor PC daha iyidir.
12 bin liraya artık bilgisayar satılmıyor APU hariç eğer 18-20K bütçen yoksa bence düşünebilirsin. Bahsettiğin programları kullanabilir misin bilen birine sormak lazım ama. Windows yükleyip monitöre bağlayıp kullanabilirsin sanırım.
O konsol tarzı şeyleri çok gereksiz gördüm her zaman. Telefon var onun yerine.
Bence her türlü PC.
16 yaşındayım lise 2'e gidiyorum ortalamam 55 kimyadan 01 aldim hatta. Annem yakinda okuldan alacak beni, fotografcida az cok calisacagim. Kisacasi 20-25 bin gibi bilgisayari asla alamayacagim. 2016'da simdiki sistemimde 8GB Ram'im vardi ve GTA5'i 720p 30FPS oynamaktan bile zevk aliyordum, simdi oynasam yine zevk alirim.

Bu konsol bana gayet yeterli, hatta bana artar bile. Oynayacagim oyun GTA 5 gibi cok agir değil. Yani size sorum hangisinin performansli oldugu degil, benim durumuma göre hangisini almak mantikli?

16 yaşındayım lise 2'e gidiyorum ortalamam 55 kimyadan 01 aldim hatta. Annem yakinda okuldan alacak beni, fotografcida az cok calisacagim. Kisacasi 20-25 bin gibi bilgisayari asla alamayacagim. 2016'da simdiki sistemimde 8 GB RAM'im vardi ve GTA 5'i 720p 30FPS oynamaktan bile zevk aliyordum, simdi oynasam yine zevk alirim.

Bu konsol bana gayet yeterli, hatta bana artar bile. Oynayacagim oyun GTA 5 gibi cok agir değil. Yani size sorum hangisinin performansli oldugu degil, benim durumuma göre hangisini almak mantikli?

Bende sizinle ayni yastayim bende Steam Deck almayi dusunuyordum ama iyi PC oldugu icin PS5 almaya karar verdim benim dusunceme gore ilk iyi bir PC al düzgün monitör ekipman ve tonla oyunlari al sonradan Steam Deck veya PS5 düsünursun.
Ayrica her dakika sistem yenilemek kolay degil Steam Deck 2 gelecek 1 maksimum 2 seneye o cihazla GTA 6 olsun yeni oyunlar olsun zor kaldiki şu anki Steam Deck'le mevcut oyunlarda aman aman calismiyor uzun sure kaliteli sekilde oyun icin ya PS5'ya PC alin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı