PC'de 1 saniyelik takılma ve seste bozulma

FurkanSahin

Hectopat
Merhabalar yaklasık 1 ay önce falan PC topladım ilk haftalar da bu sorunu fark etmedim fakat son zamanlarda cok dıkkatımı cekti ve canımı sıkan bir durum. Oyun oynarken veya video izlerken PC anlık donuyor ve ses de bozulma oluyor sonrasında hemen düzeliyor. Bayadır bu sorunu yaşıyorum. Bu sorunun sisteme zararı var mıdır?
Çözümü varsa veya ne gerekiyor neden kaynaklı yardımcı olursanız çok sevinirim.

Z.

Peki bu sorunun PC donanımlarıma zararı olur mu?

Bu sorunun PC donanımlarıma zararı olur mu?

Zarar vermez sadece işlemci yorulur
darboğaz kelime anlamı bakımından bir olayın çözümünün güçlükle karşılanmasıdır. Bunu bilgisayarlarımıza indirgediğimizde ise sistemin bir olayı istenen performansta yapamamasıdır. Buna neden olan şey ise sistemde bulunan en zayıf halka konumunda olan bir donanımdır.
Yani kısacası donanımındaki bir parça çok zayıf kalıyor diğer donanımlara göre.

Peki bu sorunun pc donanımlarıma zararı olur mu ?

bu sorunun pc donanımlarıma zararı olur mu ?
sıkıntı olacağını zannetmiyorum ama eğer uygun sürücü kurulu değilse ekran kartına gidecek voltaj, çalışma freakansları yanlış ayarlanacağı için uzun vadede sıkıntı çıkabilir. sürücü kaldırıp kurmaktan çekinme dediklerimi yap büyük ihtimal düzelir.

bu arada işlemcini şimdi gördüm yüzde 20'lik bir darboğaz görünüyor yüzde 10'dan fazlası darboğaz sayılıyor yani fazladan bir yüzde 10'un var ancak yine de video izlerken bu sorunu yaşamaman lazım.

psu da sınırda tam ama kurtarması lazım ondan yana pek sorun olduğunu zannetmiyorum.

sıkıntı olacağını zannetmiyorum ama eğer uygun sürücü kurulu değilse ekran kartına gidecek voltaj, çalışma freakansları yanlış ayarlanacağı için uzun vadede sıkıntı çıkabilir. sürücü kaldırıp kurmaktan çekinme dediklerimi yap büyük ihtimal düzelir.

bu arada işlemcini şimdi gördüm yüzde 20'lik bir darboğaz görünüyor yüzde 10'dan fazlası darboğaz sayılıyor yani fazladan bir yüzde 10'un var ancak yine de video izlerken bu sorunu yaşamaman lazım.

psu da sınırda tam ama kurtarması lazım ondan yana pek sorun olduğunu zannetmiyorum.
HD Tune dan diskime de bakttım

Arkadaşlar ne kadar saçma şey yazan olmuş. Bilgisayar video izlerken işlemci neden darboğaz olsun?
Furkan sen sürücülerini 3. parti bir uygulamadan indirdiysen eğer kesinlikle sorun yaşarsın. Sen en iyisi güzel bir format at. Windows Update zaten sana en güncel sürücüleri bulup indirecektir. Burada yapman gereken tek şey ekran kartı sürücünü manuel olarak indirmen. Bu arada diski ikiye böldüysen eğer(Tabi SSD değil HDD kullanıyorsan), Windows'u kuracağın bölümü küçük tutmaya bak. Yüksek GB'lı oyun(Örneğin 50 GB) oynamayı planlamıyorsan, 150 GB sana yetecektir. Windows diskini en az %30 boş kalması çok önemlidir.

Arkadaşlar ne kadar saçma şey yazan olmuş. Bilgisayar video izlerken işlemci neden darboğaz olsun?
Furkan sen sürücülerini 3. parti bir uygulamadan indirdiysen eğer kesinlikle sorun yaşarsın. Sen en iyisi güzel bir format at. Windows Update zaten sana en güncel sürücüleri bulup indirecektir. Burada yapman gereken tek şey ekran kartı sürücünü manuel olarak indirmen. Bu arada diski ikiye böldüysen eğer(Tabi SSD değil HDD kullanıyorsan), Windows'u kuracağın bölümü küçük tutmaya bak. Yüksek GB'lı oyun(Örneğin 50 GB) oynamayı planlamıyorsan, 150 GB sana yetecektir. Windows diskini en az %30 boş kalması çok önemlidir.
aynen sürücüyle alakalı bence de denemesi lazım.

Evet dostum. Furkan bu arada darboğaz işlemcine zarar vermez. Sadece işlemcin verileri işlemekte yetersiz kalıyorsa darboğaz olur. Ve bu oyun oynarken yaşanır genellikle.

Çok Teşekkür Ederim Efendim Çok Sağolun Deneyeceğim Mutlaka
Evet dostum. Furkan bu arada darboğaz işlemcine zarar vermez. Sadece işlemcin verileri işlemekte yetersiz kalıyorsa darboğaz olur. Ve bu oyun oynarken yaşanır genellikle.
Cok teşekkür ederim değerli bilgileriniz için
Ben ekran kartını takarken biraz zorlanmıştım. Tam oturmamış falan olabilir mi ondan yapıyor mudur acaba. Ama oyunları düzgünce oynuyorum ekran kartı sallanmıyo da. Bi kısmı oturmuş bir kısmı oturmamış gibi bir durum olabilir mi

Çok teşekkür ederim efendim çok sağ olun deneyeceğim mutlaka.

Cok teşekkür ederim değerli bilgileriniz için.
Ben ekran kartını takarken biraz zorlanmıştım. Tam oturmamış falan olabilir mi ondan yapıyor mudur acaba. Ama oyunları düzgünce oynuyorum ekran kartı sallanmıyor da. Bir kısmı oturmuş bir kısmı oturmamış gibi bir durum olabilir mi?

Sorununuz çözüldü mü? Ben de aynı sıkıntıyı yaşıyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı