Çözüldü PC'de BIOS virüsü olabilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

efew0

Hectopat
Makaleler
3
Yer
Kocaeli
1 ay öncesi gibi bir süre önce bir trojan şüphehesiyle format attım, şu an bir sorunum yok fakat BIOS virüsü olabilir mi diye düşündüm. Nedir bu BIOS virüsleri, galiba özellikle şirketler vb. için daha yaygınmış bize bulaşma şansı var mı? Şüphe duyduğum virüs'ün ismi herhalde Ramnit. J'ydi Windows Defender bulmuştu ve engellemişti.

Çözüm
Ramnit BIOS zararlısı değil, sistem düzeyinde tespit edilemez, üçüncü parti yazılımlar önyükleme alanında şüpheli aktivite tespit edebilir ve başlangıç taraması ister. Ramnit'in BIOS ile ilgisi yok.
Ramnit BIOS zararlısı değil, sistem düzeyinde tespit edilemez, üçüncü parti yazılımlar önyükleme alanında şüpheli aktivite tespit edebilir ve başlangıç taraması ister. Ramnit'in BIOS ile ilgisi yok.

Çözüm
Kasperskyle tam tarama yap ne virüs varsa hepsini buluyor bende de bir sürü bulmuştu.

Ramnit BIOS zararlısı değil.
Tamamdır hocam, sağ olun. Virüs total'de indirdiğim dosyayı önceden taratmıştım çok şey çıkmıştı, sonradan öğrendim Virüs total'de virüs isimleri farklı ama hepsi aynı virüsmüş anladığım üzere. Kısaca bir sorun yoktur diye düşünüyorum bende.

Son düzenleyen: Moderatör:
Nedir bu BIOS virüsleri, galiba özellikle şirketler vb. için daha yaygınmış bize bulaşma şansı var mı?
Bios virüsleri yaygın değillerdir. Bios virüslerini antivirüsler tespit edemeyebilir çünkü Bios virüsleri sistemin başlatma kısmına kendini kaydeder yani MBR kısmına. Hani Windows kurulduğu zaman bi 50 gb gidiyo ya sistemin çalışması için. İşte o virüsler o 50 GB'lık yere gidiyor. Onu silmek için özel antivirüsler var mı bilmem. Ama benim bildiğim tek yöntem sistemin her kısmını biçimlendirmek.

Hackersınız mı?

Boot kısmına 216-245 MB gibi bir alan ayrılıyor, BIOS zararlıları bu bölüme yerleşmiyor. Bu bahsettiğiniz startup zararlıları genelde, misal Petya bu alana yerleşir. Sonraki varyasyonları kendine özel bölüm açıp o bölümlere yerleşti. Fakat BIOS zararlısı doğrudan BIOS üzerine sızar, çok komplike vakalardır. Uzman kontrolünde incelenmesi gerekir. BIOS zararlısını Windows düzeyinde güvenlik yazılımı ile test etmek çok zordur, fakat imkansız değildir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…