Çözüldü PC'de düşük internet hızı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

YemreA

Kilopat
Daha fazla  
100 Mbps hızım var. Laptopa kablolu bağladığımda desteklenen hızı alabiliyorum, yaklaşık 65 Mbps fakat masaüstü bilgisayarımda hız yeri 10 MB/s'ye sabitlenmiş durumda. Bu konuda bilgisi olan var mı?

Ekran Alıntısı.PNG

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    15 KB · Görüntüleme: 361
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Evet Ethernet portunun sağlam olduğuna eminim pinlere baktım sağlamdı kabloyuda laptoptan kontrol ettim. Galiba dediğiniz gibi yapıp modem dahil ayarları sıfırlayacağım. Bu arada bazı zamanlar internet 2 saatliğine falan normale dönüyor. O yüzden kolay bir sorun olabileceğini düşünmüştüm fakat 2 gündür uğraşıyorum. Dediklerinizi yapıp dönüş sağlarım.
Arkadaşlar ileride aynı sorunu yaşayan olursa sorun kablo ucundaki jaktan kaynaklanıyor jak içindeki renkler aynı bağlanmamış veya 1 2 tanesi geriye doğru çekilmiş olabiliyor. Yeni jak taktırarak sorunu çözebilirsiniz. Kolay gelsin.

Masaüstü bilgisayarınızın özelliklerini yazar mısınız?
Bir de Ethernet LAN sürücüsünü kaldırıp güncel olanını kurmayı deneyin.

Dizüstünde kullandığınız kablo ile masaüstünde denediğiniz kablo aynı ise sorununuz yüksek ihtimalle sürücü kaynaklı.

Ekran görüntüsü 2022-02-12 133644.png

Buradan 👆 işaretlediğim paneli açın.

Ekran görüntüsü 2022-02-12 133709.png

Yine buradan da ☝️ işaretli yeri açın.

Ekran görüntüsü 2022-02-12 133805.png

Son olarak işaretli kısımdaki 🖕 ayarı bir kontrol edin.

Bu adımlardan ve sürücü güncellemeden sonra sorun çözülmezse ayarlardan Ağ Ayarlarını sıfırlayın.

Son düzenleme:
evet denediğim kablolar aynı kablo
Ethernet sürücüm bu son sürümü kurdum fakat tekrar deneyeyim dediğinizi
Anakart Adı Gigabyte H310M H 2.0
Realtek RTL8168/8111 PCI-E Gigabit Ethernet Adapter (PHY: Realtek RTL8111) PCI
kablo cat6 modem TD-W9970(TR)

evet denediğim kablolar aynı kablo
Ethernet sürücüm bu son sürümü kurdum fakat tekrar deneyeyim dediğinizi
Anakart Adı Gigabyte H310M H 2.0
Realtek RTL8168/8111 PCI-E Gigabit Ethernet Adapter (PHY: Realtek RTL8111) PCI
kablo cat6 modem TD-W9970(TR)

Ek olarak modem arayüzünde portlara dayalı bir kısıtlama olabilir. Kabloyu ve ayarları da kontrol edin bence.

Sorun devam ederse her şeyi sıfırlayın; modem, ağ ayarları gibi. Yine çözülmezse bilgisayara temiz format gerekebilir.

Sorun donanımsal da olabilir, bilgisayarın Ethernet portunun sağlam olduğuna emin misiniz; pinler falan koptuysa böyle bir durum oluşmuş olabilir.

Evet Ethernet portunun sağlam olduğuna eminim pinlere baktım sağlamdı kabloyuda laptoptan kontrol ettim. Galiba dediğiniz gibi yapıp modem dahil ayarları sıfırlayacağım. Bu arada bazı zamanlar internet 2 saatliğine falan normale dönüyor. O yüzden kolay bir sorun olabileceğini düşünmüştüm fakat 2 gündür uğraşıyorum. Dediklerinizi yapıp dönüş sağlarım.
Arkadaşlar ileride aynı sorunu yaşayan olursa sorun kablo ucundaki jaktan kaynaklanıyor jak içindeki renkler aynı bağlanmamış veya 1 2 tanesi geriye doğru çekilmiş olabiliyor. Yeni jak taktırarak sorunu çözebilirsiniz. Kolay gelsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Evet ethernet portunun sağlam olduğuna eminim pinlere baktım sağlamdı kabloyuda laptoptan kontrol ettim. Galiba dediğiniz gibi yapıp modem dahil ayarları sıfırlayacağım. Bu arada bazı zamanlar internet 2 saatliğine falan normale dönüyor. O yüzden kolay bir sorun olabileceğini düşünmüştüm fakat 2 gündür uğraşıyorum. Dediklerinizi yapıp dönüş sağlarım.
Arkadaşlar ileride aynı sorunu yaşayan olursa sorun kablo ucundaki jaktan kaynaklanıyor jak içindeki renkler aynı bağlanmamış veya 1 2 tanesi geriye doğru çekilmiş olabiliyor. Yeni jak taktırarak sorunu çözebilirsiniz. kolay gelsin

Sorun çözüldüyse konunuzu kilitleyebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı