PC'de oyun oynarken R9 280X çalışmama sorunu

Kurama

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
İyi akşamlar ve iyi bayramlar herkese!

R9 280x kullanıyorum. Yaklaşık 2 haftadır yaşadığım bir durum bu. Oyun oynadığım zaman ekran kartım kafasına göre çalışıyor ya da sadece stabil çalışıyor. Neden olabileceği hakkında en ufak bir fikrim yok. Battlefield 1'i örnek alayım. Ekran kartı bi şekilde çalışıyor Low'da 200 FPS rahat alıyorum ve akıcı bi şekilde oynuyorum fakat bi süre sonra tekrar oyunu açtığımda ekran kartı stabil çalışıyor ve bu sefer 70 FPS'e düşüyor oyun. Bu yüzden de sıkıntı yaşatıyor bana. Aynı durumu bir çok oyunda yaşıyorum. Temiz driver kurulumu yaptım işe yaramadı. Format atmak istemiyorum. Neden ekran kartım oyun oynarken çalışmamaya başladı anlam veremedim.

Power supply güçten düşmüş olabilir.
HDD üzerinden oynuyorsanız o darboğaz oluşturuyor olabilir.
Pcı Express SSD kullanıyorsanız ekran kartı veri yolunu paylaştığı için performans düşüyor olabilir.
Kısaca herşey olabilir.

Power supply güçten düşmüş olabilir.
HDD üzerinden oynuyorsanız o darboğaz oluşturuyor olabilir.
Pcı Express SSD kullanıyorsanız ekran kartı veri yolunu paylaştığı için performans düşüyor olabilir.
Kısaca herşey olabilir.

- HDD üzerinden oynamıyorum.
- Power Supply 700 W yeterli olduğuun düşünüyorum.
- SSD'yi kendi slotuna taktım PCI kullanmıyorum.
-ULPS kapatınca sorunum çözülüyor fakat oyunlarda sıcaklık 97 dereceye kadar çıktı ben de fazla zorlamadım ve tekrar açtım. 500 mhz'de sınırlamasını anlayabilmiş değilim. Çok saçma bir sorun ve çözümünü bulamadım...

Bence senin sıcaklık başına bela oluyorsa GPU nun üzerindeki termal macunun işi bitmiştir. Formula6 termal macun al dikkatli bir şekilde soğutucuyu sök GPU üzerindeki eski termal macunu iyice temizle yeni macunu aynı işlemcimin üzerine sürer gibi ince bir katman olacak şekilce sürüp düzgün bir şekilde kapat. Birde bu şekilde sorununu cözmeye çalış.

Bence senin sıcaklık başına bela oluyorsa GPU nun üzerindeki termal macunun işi bitmiştir. Formula6 termal macun al dikkatli bir şekilde soğutucuyu sök GPU üzerindeki eski termal macunu iyice temizle yeni macunu aynı işlemcimin üzerine sürer gibi ince bir katman olacak şekilce sürüp düzgün bir şekilde kapat. Birde bu şekilde sorununu cözmeye çalış.
Deneyeceğim yarın. Bahsettiğin macun umarım Vatan'da vardır...

vatanda bulamazsınız o macunu online sitelerde var maalesef vatan ucuz malı pahalıya satar kaliteli mal pahalı olduğu için mağazasına getirmez.

Teşekkür ederim yarına gelicek umarım o zaman bilgilendireceğim. ULPS kapattığımda sorunum çözülüyor fakat bu sefer aşırı ısınma ile karşı karşıya kalıyorum. Macunu açıkçası Nisan ayında yenilemiştim fakat yetersiz sürdüm diye hatırlıyorum. Neyse yarın öğreneceğiz.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı