PC'deki tüm dosyalarım miqe uzantılı dosya ile şifrelendi

maviplanet

Hectopat
Oğlum bana sormadan oyun kurmaya kalkmış. Sanırım fidye virusu bulaştırmış. Google de miqe virüsü diye aramış;

Bu uzantılı sayfadan da can havli ile av diye bir program indirmiş. Geldim ki virus taraması yapıyor ve bir sürü virus buldu güya ama 39 USD ücret istiyor silmek için.

Hoş virusler silinsede çözüm olacak mı? Sanmıyorum..

PC de D hard disk te ta 15 seneden beri biriktirdiğim fotoğraflar vardı. Maalesef onları da şifrelemiş. Her şey gitmiş te o resimlere çok yandım. Bu sorunun bir çözümü var mı acaba?

Oğlum bana sormadan oyun kurmaya kalkmış. Sanırım fidye virusu bulaştırmış. Google de miqe virüsü diye aramış;

Bu uzantılı sayfadan da can havli ile av diye bir program indirmiş. Geldim ki virus taraması yapıyor ve bir sürü virus buldu güya ama 39 USD ücret istiyor silmek için.

PC de D hard disk te ta 15 seneden beri biriktirdiğim fotoğraflar vardı. Maalesef onları da şifrelemiş. Her şey gitmiş te o resimlere çok yandım. Bu sorunun bir çözümü var mı acaba?
Hocam çözümü bayağı sıkıntı sıfırlamak dışında eğer bilgisi olan biri varsa ona gösterin derim siber güvenlikçi falan bir bakması lazım ama bayağı zor.

Onedrive yedeği varsa oradan alabilirsiniz.

BitDefender ve birkaç tanesi ile tarattırdım ve yakalanan virüsler temizlendi. PC'yi illa formatlamam mı gerekli. Mesela kurulu oyunları silip tekrardan yüklesem oynayabilir miyim?
Nasıl bir yol tavsiye edersiniz.

BitDefender ve birkaç tanesi ile tarattırdım ve yakalanan virüsler temizlendi. PC'yi illa formatlamam mı gerekli. Mesela kurulu oyunları silip tekrardan yüklesem oynayabilir miyim?
Nasıl bir yol tavsiye edersiniz.
Hocam casus yazılımlar barındırmaya devam ediyor büyük ihtimal ile ileride bu tarz bir sorunla karşılaşabilirsiniz yine.

BitDefender yeterli olmaz mı? Onu yükleyip tarattım bir şey bulamadı(ondan önce karsprsky falan da yükleyip virusleri silmiş Ti)
Şuan bilgisayarda herhangi bir anormal durum yoksa silinmiştir tahminim ama bir süre anti virüsler açık kalsın.

Tam silemiyorlar diye istihbarat aldım.
Evet öyle söylentiler var ama anormal durum olmaz ise silinmistir diye düşünüyorum.

Tam silemiyorlar diye istihbarat aldım.
Evet öyle söylentiler var ama anormal durum olmaz ise silinmistir diye düşünüyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı