PC'den PlayStation'a geçiş

Alperen3446

Megapat
Daha fazla  
Dostlar selam güncelde kullandığım bilgisayar ( i5 7.nesil ve RX 570 ) vadesini çoktan doldurduğu için oyun amaçlı bir bilgisayar toplama fikrim vardı fakat maddi problemlerden dolayı bu planı erteledim çünkü almışken ortalama bir bilgisayar almak istemiyordum 2K odaklı 40-50 bin TL bütçeli bir sistem planlıyordum. Yaz ayına kadar bilgisayar için öyle bir bütçe ayırma imkanım yok ve oyun da oynamak istiyorum 20 bin - 25 bin TL bütçemi bilgisayara ayırmaktansa PS5 alıp sene sonu asıl hedefim olan 2K odaklı PC'yi toplayacağım ama kafama takılan birkaç şey var fikirlerinizi almak istiyorum. Öncelikle ben hayatımda hiç PlayStation sahibi olmadım sadece PlayStation kafelerde pes oynadım o kadar, bundan dolayı DualSense'e alışamam diye biraz çekiniyorum benim gibi olupta alışabilenler biraz fikir verirse çok sevinirim. Bir diğer konu da ben PlayStation'u hikayeli oyunları 4K 50 inç televizyonumda oynamayı planlıyorum, birçok oyunda native 4K yerine dynamic 4K verdiğini duydum bunun kalitesi nasıldır bilgisi olan yazarsa sevinirim. Son konu ise FPS oyunlarını klavye ve mouse ile oynayabiliyor muyuz, oynanırsa nasıl oluyor?

Biraz uzun oldu sohbet tadında, umarım okuyanların kafasını çok karıştırmamışımdır teşekkür ediyorum şimdiden zaman ayıran herkese.

Dostlar selam güncelde kullandığım bilgisayar ( i5 7.nesil ve RX 570 ) vadesini çoktan doldurduğu için oyun amaçlı bir bilgisayar toplama fikrim vardı fakat maddi problemlerden dolayı bu planı erteledim çünkü almışken ortalama bir bilgisayar almak istemiyordum 2K odaklı 40-50 bin TL bütçeli bir sistem planlıyordum. Yaz ayına kadar bilgisayar için öyle bir bütçe ayırma imkanım yok ve oyun da oynamak istiyorum 20 bin - 25 bin TL bütçemi bilgisayara ayırmaktansa PS5 alıp sene sonu asıl hedefim olan 2K odaklı PC'yi toplayacağım ama kafama takılan birkaç şey var fikirlerinizi almak istiyorum. Öncelikle ben hayatımda hiç PlayStation sahibi olmadım sadece PlayStation kafelerde pes oynadım o kadar, bundan dolayı DualSense'e alışamam diye biraz çekiniyorum benim gibi olupta alışabilenler biraz fikir verirse çok sevinirim. Bir diğer konu da ben PlayStation'u hikayeli oyunları 4K 50 inç televizyonumda oynamayı planlıyorum, birçok oyunda native 4K yerine dynamic 4K verdiğini duydum bunun kalitesi nasıldır bilgisi olan yazarsa sevinirim. Son konu ise FPS oyunlarını klavye ve mouse ile oynayabiliyor muyuz, oynanırsa nasıl oluyor?

Biraz uzun oldu sohbet tadında, umarım okuyanların kafasını çok karıştırmamışımdır teşekkür ediyorum şimdiden zaman ayıran herkese.

Sadece oyun oynayacaksan al ama DualSense alışman net 2-3 ay sürer.

Konsollar 30FPS saçmalığını bitirmeden asla konsol sahibi olmayacağım.

60 FPS düzletiyim.

PlayStation tarafında oyun başı 2000 TL de para vermeniz gerektiğini unutmayın, klavye fare oyuncusu olduğunuz da göz önüne alındığı zaman konsola verilecek para ile PC'yi yükseltip ilerleyen aşamada da zaten bahsetmiş olduğunuz PC'ye yükseltirsiniz.

Zaten konsolların bu kadar ucuz olma sebebi oyunlardan kazanlmarı.

Hocam uzun zamandır PC ve konsollarda oyun oynayan biriyim sana tüm konsolların avantajlarını anlatacağım seçimi sen yaparsın. PS 5 almak istersen birçok PS özel oyununu oynayabilirsin fakat oyunlar artık çok pahalı zamanında The Last of Us oyununu 80TL'ye almıştım indirimsiz şu an 700TL eğer 0'dan bir kütüphane diziceksen gerçekten çok masraflı olacaktır ama kontrolcü anlamında endişelenme hikayeli oyun oynadıkça alışırsın bende zamanında zorlandım ama PS 3 de Uncharted 2'yi dişimi sıkarak bitirdim ve alıştım o yüzden endişelenme Xbox almak istersen PS oyunlarını oynayamazsın ama oyunlar gerçekten çok ama çok ucuz özellikle PS5'e kıyaslarsan ve Game Pass var sana tavsiyem bir Xbox Series X veya S al ve ucuza oyun oyna PS oyunları artık PC'ye çıktığında PS5'in çok bir anlamı kalmadı ama eğer illa PS oyunları oynayacağım diyorsan PS 5 yapıştır düşünme.

I7 7. Nesil 1070 takıp babalar gibi kullanabilirsin hâlâ ki bendeki 2014 lük 4. Nesil i5 ve 3 GB lık 1060 bile oynattığı oyunlara hala şaşırmama rağmen nasıl 7. Nesilden memnun değilsin diyeceğimde aralarında fark yok neredeyse. Bilgisayar işi telefon işi gibi değildir. Yan kasamdaki 15 mi 20 mi yıllık bir artık neyse hd4650 hâlâ çalışıyor.

Son düzenleme:
Konsolların genel avantajı PC'den çok daha sorunsuz olamaları PC'de bir oyun oyunamak istiyosun yok efendim ekran kartını görmedi yok şu driver uyumsuzluk yaptı o bu ama konsollar aşırı rahat bir oyun oynamak mı istiyosun yükle ve tıkla bitti sabit 60 FPS sorunsuz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı