PC'den PlayStation'a geçiş

@Alperen3446 Hocam özel oyunların hiçbiri oynamadıysanız eğer PS4 döneminde PS5 alın. Plus üyeliğiyle çoğu özel oyunu oynarsınız. Sizi aylarca idare edecek oyunlar var. Mağazadan almanıza gerek kalmaz uzun bir süre yani. Ama uyarayım, mağaza fiyatları diğer platformlara göre kazık. Hem de bayağı kazık. Bu arada Plus'ta olmayan özel oyunları da bir arkadaşınızla ortak alabilirsiniz. Veya PS5'in CD'li sürümünü alarak CD takası yapabilirsiniz Sahibinden vesaire ile.

Kanka D: Xbox kulanıyosan normal ama PS de 60 FPS sabit garanti veriyor 8K ya kadar.
Hocam tam bilginiz yok galiba. Xbox Series S haricinde Series X ile PS5'in performansı benzer.

Series X ve PS5'de çoğu oyun sadece performans modunda 60 FPS veriyor. Quality modunda da 30 FPS veriyorlar. Performans modunda da çeşitli ayarlar kısılıyor doğal olarak, 30 FPS havadan gelmiyor. Yani garanti 60 FPS vesaire vermiyor performans modu haricinde. PS5'in 8K oynattığı oyun sayısı da 1-2 tane. Kutusunda 8K yazması tamamen yalan.

Ama PS5 Pro ile Quality modundaki hali de 60 FPS olacak deniyor. Umarım öyle olur.

Kanka eğer gerçekten esporcu değilsen hikayeli bir oyunda 60 FPS ile 120 FPS arasındaki fark en fazla ne kadar olabilir eğer FPS bu kadar önemliyse PC alın konsol ucuz fiyata(TR hariç) iyi performans veren bir alet.
Yazdıklarınıza katılıyorum ama 1-2 sene önceki gibi artık sabit 60 FPS vermede dahi zorlanıyorlar. Grafik desen PC'nin yüksek grafiği ile de eşdeğer değil. Yurt dışı fiyatı uygun fakat bu neslin donanımının çabuk eskidiği sonucunu değiştirmiyor.

@Alperen3446 Hocam özel oyunların hiçbiri oynamadıysanız eğer PS4 döneminde PS5 alın. Plus üyeliğiyle çoğu özel oyunu oynarsınız. Sizi aylarca idare edecek oyunlar var. Mağazadan almanıza gerek kalmaz uzun bir süre yani. Ama uyarayım, mağaza fiyatları diğer platformlara göre kazık. Hem de bayağı kazık. Bu arada Plus'ta olmayan özel oyunları da bir arkadaşınızla ortak alabilirsiniz. Veya PS5'in CD'li sürümünü alarak CD takası yapabilirsiniz Sahibinden vesaire ile.

Hocam tam bilginiz yok galiba. Xbox Series S haricinde Series X ile PS5'in performansı benzer.

Series X ve PS5'te çoğu oyun sadece performans modunda 60 FPS veriyor. Quality modunda da 30 FPS veriyorlar. Performans modunda da çeşitli ayarlar kısılıyor doğal olarak, 30 FPS havadan gelmiyor. Yani garanti 60 FPS vesaire vermiyor performans modu haricinde. PS5'in 8K oynattığı oyun sayısı da 1-2 tane. Kutusunda 8K yazması tamamen yalan.

Ama PS5 Pro ile Quality modundaki hali de 60 FPS olacak deniyor. Umarım öyle olur.

Hocam sadece Sony özel oyun değil hayatımda Witcher dışında hikayeli oyun oynamışlığım yok ama uzun bir süredir çok oynamak istiyorum

Yazdıklarınıza katılıyorum ama 1-2 sene önceki gibi artık sabit 60 FPS vermede dahi zorlanıyor. Grafik desen PC'nin yüksek grafiği ile de eş değer değil. Yurt dışı fiyatı uygun fakat bu neslin donanımının çabuk eskidiği sonucunu değiştirmiyor.

Bu nesli hiç beğenmedim zaten bu sebepten dolayı eskiden bir konsol alırdım rahat 7-8 sene götürürdü şimdi Pro versiyonlarını çıkarıyolar iyice içine ediyorlar.

@Alperen3446 hocam özel oyunların hiçbiri oynamadıysanız eğer PS4 döneminde PS5 alın. Plus üyeliğiyle çoğu özel oyunu oynarsınız. Sizi aylarca idare edecek oyunlar var. Mağazadan almanıza gerek kalmaz uzun bir süre yani. Ama uyarayım, mağaza fiyatları diğer platformlara göre kazık. Hem de bayağı kazık. Bu arada Plus'ta olmayan özel oyunları da bir arkadaşınızla ortak alabilirsiniz. Veya PS5'in CD'li sürümünü alarak CD takası yapabilirsiniz sahibinden vesaire ile.

Series X ve PS5'te çoğu oyun sadece performans modunda 60 FPS veriyor. Quality modunda da 30 FPS veriyorlar. Performans modunda da çeşitli ayarlar kısılıyor doğal olarak, 30 FPS havadan gelmiyor. Yani garanti 60 FPS vesaire vermiyor performans modu haricinde. PS5'in 8K oynattığı oyun sayısı da 1-2 tane. Kutusunda 8K yazması tamamen yalan.

Ama PS5 Pro ile quality modundaki hali de 60 FPS olacak deniyor. Umarım öyle olur.

4K demek istedim son 1 yılda çıkan tüm oyunlarda 4K 60FPS var.

Bu kalite ve performans ayarı mevzusu nasıl oluyor arkadaşlar? Mesela ben performans modunu 4K çözünürlükte açabiliyor muyum?

Şöyle oluyor oyuna girdiğinde sana seçenek veriyor ama bunları ayarlayamıyorsun onu konsol kendi hazırlıyor kalite modu çözünürlük ve dokular Full'de ama 30 FPS performans ise oyunun 60FPS verebileceği kadar grafikleri düşürdüğü seçenek ama şunu bil kaliteyi asla kullanamayacaksın çünkü 60 FPS varken kimse 30 FPS oyun oynamaz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı