Abdullah63

Hectopat
Daha fazla  
PC hocası'nın pch Core V1 kasasını almak istiyorum. Bu kasa beni yükseltme yapmadan (daha sonra RAM ve SSD yükseltmesi yapacağım) kaç yıl götürür? Kule tipi soğutucu 7800x3D'yi soğutabiliyor anladığım kadarıyla, zaten sıvı soğutma beni strese soktuğu için kule tipi istiyorum özellikle. Bu kasa içerisindeki soğutma yeterli mi yoksa önerebileceğiniz daha iyi bir soğutma var mı? Anakart yükseltmesine gerek var mı, Wi-Fi anakarta falan? Aynı özellikte bir kasayı daha uyguna toplamak mümkün mü, farklı sitelerden vs? Genel tavsiyelerinizi bekliyorum.

PC hocası'nın pch Core V1 kasasını almak istiyorum. Bu kasa beni yükseltme yapmadan (daha sonra RAM ve SSD yükseltmesi yapacağım) kaç yıl götürür? Kule tipi soğutucu 7800x3D'yi soğutabiliyor anladığım kadarıyla, zaten sıvı soğutma beni strese soktuğu için kule tipi istiyorum özellikle. Bu kasa içerisindeki soğutma yeterli mi yoksa önerebileceğiniz daha iyi bir soğutma var mı? Anakart yükseltmesine gerek var mı, Wi-Fi anakarta falan? Aynı özellikte bir kasayı daha uyguna toplamak mümkün mü, farklı sitelerden vs? Genel tavsiyelerinizi bekliyorum.
Bi de şu varmış: https://www.itopya.com/radeonbtsamd...gbddr51tbm2ssdamdradeonsistem_h30610?goster=1

Bi de şu varmış: https://www.itopya.com/radeonbtsamd...gbddr51tbm2ssdamdradeonsistem_h30610?goster=1
İtopyadaki parçalar daha iyi ancak kasayı düz almak yerine özelleştir seçeneğinden kasa kategorisine girip biraz daha alta in hocam. BitFenix AL118 almanı tavsiye ederim +1k fiyat ile.

İtopya'daki parçalar daha iyi ancak kasayı düz almak yerine özelleştir seçeneğinden kasa kategorisine girip biraz daha alta in hocam. BitFenix AL118 almanı tavsiye ederim +1k fiyat ile.

Onun katkısı nedir hocam? Bir de dediğiniz gibi İtopya'daki daha iyi duruyor fakat sıvı soğutmalı. Onu iyi bir kule tipiyle değiştiremez miyim? Değiştirsem nasıl olur?

Bence PC hocasınınk alınır ama PSU yu 850W yapın.

itopyada kötü durmuyor.
750W yeterli değil mi ki hocam?

Onun katkısı nedir hocam? Bir de dediğiniz gibi İtopya'daki daha iyi duruyor fakat sıvı soğutmalı. Onu iyi bir kule tipiyle değiştiremez miyim? Değiştirsem nasıl olur?
Kasanın farkını şöyle anlatayım. Düz kasada FRGB var yani fixed-rgb , değiştirilemez ve gökkuşağı yanar. ARGB kasada ise adreslenebilir-rgb yani istediğiniz rengi istediğiniz modu desteklediği sürece yakarsınız. Asus prime anakartınızda da asus sync var zaten oradan da bi bakarsınız yine ben kumanda kullanıyorum asus sync yerine. PSU kısmına gelirsek önerdiğim kasanın psusu daha iyi ve 850w , ileriye dönük olur. Sıvı soğutma mevzusuna gelirsek eğer sıvı soğutma olsa da olur derseniz orada da özelleştirmede +1k'ya CoolerMaster'ın çok da iyi diyemeyeceğim ancak harbiden fiyat performans olarak sıvı soğutması var hocam. ML240L V2 iyidir yani bu yönden bakarsak. Derseniz ki hava soğutma istiyorum , güzel bir şey almanız lazım 7800x3d için. Özelleştirme de 3 tane hava soğutma var ve bunlar yetersiz kalıyor 7800X3D için

Bence pch olan daha manttıklı gibi.

Hocam pch benim daha çok hoşuma gitti ama 850W'a yükselttiğimde PSU'yu, 69K'ya çıkıyor fiyat. O kadar para vermişken 2k daha verebilir miyim? Zorlanırım ama eğer sağlam olacaksa ve bana uzun süre sorun çıkartmayacaksa veririm. itopya'daki kasa ise 2-3k daha ucuz ama onda da sıvı soğutma var. Ben sıvı soğutma konusunda çekimserim açıkçası. Hava soğutma daha garanti gibi geliyor ama sağlam bir hava soğutma seçeneği koymamışlar @junichi.net hocamın dediğine göre.

Hocam pch benim daha çok hoşuma gitti ama 850W'a yükselttiğimde PSU'yu, 69K'ya çıkıyor fiyat. O kadar para vermişken 2k daha verebilir miyim? Zorlanırım ama eğer sağlam olacaksa ve bana uzun süre sorun çıkartmayacaksa veririm. itopya'daki kasa ise 2-3k daha ucuz ama onda da sıvı soğutma var. Ben sıvı soğutma konusunda çekimserim açıkçası. Hava soğutma daha garanti gibi geliyor ama sağlam bir hava soğutma seçeneği koymamışlar @junichi.net hocamın dediğine göre.
Hocam kasanın içinde psu var zaten siz sadece özelleştirmeden BitFenix AL118 ve ML240'ı seçtiğinizde fiyat 66.328 Türk lirası oluyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı