PCI-e 3.0 anakarta 4.0'lık NVMe M.2 SSD olur mu?

Hem P3 Plus hem NV3 QLC barındırıyor. Açık ara en dayanıksız NAND türü. DRAM barındırmıyorlar. Neleri iyi?

Sebebini yazdım.
Kioxia mı alsın dostum? Bütçeye uygun olarak önerdim. Eğer bütçen fazla ise arkadaşa vererek yardımcı olabilirsin belki DRAM SSD alır sayende. Paran çok sanırsam.

SATA SSD ile birlikte kullanılır. SATA SSD'nin montajlandığı yer farklı NVMe'nin de. Problem yaratmaz fakat Crucial SSD o kadar kötü değil arkadaşlar neden bu kadar kötülemiş anlamadım. Bütçeniz neyse onu almışsınız fakat biraz daha arttırıp Kingston'un NV3'ünü alabilirdiniz. PCI-e 3.0 slotuna gönül rahatlıyla takarsınız fakat dediği gibi verimi düşük alırsınız. Örneğin 6000-7000 okuma alabilirken bu sınır 2400-3400 bandına düşecek. Yazmada da aynı şekilde. İleride sistemi güncellemek isterseniz PCI-e 4.0 slotu olan bir anakart düşünebilirsiniz.

Diğer ay 4.0'lık anakart alacağım zaten RAM işlemci sıvı soğutma ile beraber.

Diğer NAND türlerine göre dayanıksız olabilir ama zaten normal bir kullanıcı o ömrü bitiremez.
O iki SSD'de gayet 3-4 yıl götürür. Bütçesi olmayana yeter. İnsanların 2-3 bin DRAM'e verecek parası yok. Alternatif Kioxia öneriyorlar ne olduğu malum.

Diğer ay 4.0'lık anakart alacağım zaten RAM işlemci sıvı soğutma ile beraber.
Sizin için daha iyi olur. Çift NVMe slotlu alırsanız iyi olur.

Diğer NAND türlerine göre dayanıksız olabilir ama zaten normal bir kullanıcı o ömrü bitiremez.
Bitirip bitirememesi önemli değil. O fiyatlara TLC NVMe'ler var. O zaman onlar alınabilir. Aynı paraya siz daha dayanıksız bir ayakkabı alır mısınız?

Kioxia mı alsın dostum? Bütçeye uygun olarak önerdim. Eğer bütçen fazla ise arkadaşa vererek yardımcı olabilirsin belki DRAM SSD alır sayende. Paran çok sanırsam.

Senin beğenmediğin SSD'de TLC ve DRAM var, "dostum". Marka üzerinden ürün alıyorsan kusura bakma ama teknoloji cahilisin.

Heh bir de gülme emojisi koyarsın. Forumun seviyesi bu.

Bitirip bitirememesi önemli değil. O fiyatlara TLC NVMe'ler var. O zaman onlar alınabilir. Aynı paraya siz daha dayanıksız bir ayakkabı alır mısınız?

Senin beğenmediğin SSD'de TLC ve DRAM var, "dostum". Marka üzerinden ürün alıyorsan kusura bakma ama teknoloji cahilisin.

Heh bir de gülme emojisi koyarsın. Forumun seviyesi bu.
4070 super sistem kullan, 970 Evo Plus'un olsun Kioxia öner ve üstüne de de ki, "Bu arkadaş cahil." İthamların çok komik ondan dolayı güldüm. Herkes senin gibi maalesef 4070 superli sistem toplayamıyor. Türkiye ekonomisi şartlarında bu 2-3 ay çalışmana tekabul ediyor. Bu forumda isteyen istediği emojiyi atabiliyor. Ben sadece böyle düşünmene güldüm. Ve kusurun aldım. Merak etme, senin düşüncen olabilir. Herkes aynı düşüncede olacak değil.

4070 Super sistem kullan, 970 EVO Plus'un olsun Kioxia öner ve üstüne de de ki, "Bu arkadaş cahil." İthamların çok komik ondan dolayı güldüm. Herkes senin gibi maalesef 4070 Super'li sistem toplayamıyor. Türkiye ekonomisi şartlarında bu 2-3 ay çalışmana tekabül ediyor. Bu forumda isteyen istediği emojiyi atabiliyor. Ben sadece böyle düşünmene güldüm.
G2, TLC ve DRAM barındırarak P3 Plus'a göre daha ucuza satılıyor. Ben kötü ya da eksik bir ürün önerisi yapmıyorum. Sen ürün adında Crucial ya da Kingston yazıyor diye onu öneriyorsun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sanıyorum temel matematik bilginde de sorun var. G2, TLC ve DRAM barındırarak P3 Plus'a göre daha ucuza satılıyor. Ben kötü ya da eksik bir ürün önerisi yapmıyorum. Sen ürün adında Crucial'ya da Kingston yazıyor diye onu öneriyorsun. Kalkıp insanlara benim kullandığım ürünleri mi alın diyorum? Ne saçma bir yorum.

Hadi buna da gül. Yaş bölümünde de 21 yazıyor. Şaşırmadım.

AA gülme emojini kaldırma. Geri aldın...

Bir SSD, QLC olduğu için alınmaz değil. Saçma bir örnek veriyorsun. Normal bir kullanıcının QLC NAND bir SSD'nin ömrünü bitirmesi imkansız. TLC boş bir dayanıklık haricinde o SSD'ye bir şey katmayacak. DRAM G2 de var zaten tek artısı o. Kontrolcüye hiç bakmadın sanırım. P3 Plus'ın kontrolcüsü çok daha iyi. Okuma hızlarındaki farkı ben sana söyleyeyim. G2 2100mb/s.P3 Plus 4700mb/s.P3 Plus'ın DRAM olmama harici bir kötü yanı yok. DRAM şart değil HBM var. Ona bakarsan Samsung 990 EVO Plus'ta bile DRAM yok, HBM.

Bir SSD, QLC olduğu için alınmaz değil. Saçma bir örnek veriyorsun. Normal bir kullanıcının QLC NAND bir SSD'nin ömrünü bitirmesi imkansız. TLC boş bir dayanıklık haricinde o SSD'ye bir şey katmayacak. DRAM G2 de var zaten tek artısı o. Kontrolcüye hiç bakmadın sanırım. P3 Plus'ın kontrolcüsü çok daha iyi. Okuma hızlarındaki farkı ben sana söyleyeyim. G2 2100mb/s.P3 Plus 4700mb/s.P3 Plus'ın DRAM olmama harici bir kötü yanı yok. DRAM şart değil HBM var. Ona bakarsan Samsung 990 EVO Plus'ta bile DRAM yok, HBM.
Hızlı olduğu için SSD alınır mı? Ortalamayı yakalayan ve kaliteli bir PCIe 4.0 NVMe fiyatı zaten yüksek olur. Bir ürünün fiyatını kalitesindeki eksiklikler belirler. Veyahut Samsung gibi firmalar her ürünü için yüksek fiyat belirler. Bütçesi kısıtlı ve teknoloji olarak zaten gerideki bir kullanıcı sırf PCIe 4.0 yazıyor diye ürünün tüm defolarını kabul mu edecek? Aynı fiyata birden fazla standardı yakalayan bir ürün varsa o alınır. Samsung 990 EVO örneğini veriyorsun. E Kingston KC3000 var. Hem daha hızlı hem DRAM'i var hem yer yer daha ucuza satılıyor? Nereye varalım bu bilgilerle? QLC en düşük seviye NAND türüdür, HMB hala DRAM'den daha iyi değildir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hızlı olduğu için SSD alınır mı? Fiyatlardan haberin var mı? Ortalamayı yakalayan ve kaliteli bir PCI-e 4.0 NVMe fiyatı zaten yüksek olur. Bir ürünün fiyatını kalitesindeki eksiklikler belirler. Veyahut Samsung gibi firmalar her ürünü için yüksek fiyat belirler. Bütçesi kısıtlı ve teknoloji olarak zaten gerideki bir kullanıcı sırf PCI-e 4.0 yazıyor diye ürünün tüm defolarını kabul mu edecek? Aynı fiyata birden fazla standardı yakalayan bir ürün varsa o alınır. Samsung 990 EVO örneğini veriyorsun. E Kingston KC3000 var. Hem daha hızlı hem DRAM'i var hem yer yer daha ucuza satılıyor? Nereye varalım bu bilgilerle. Haklı çıkmak için uğraşmayın. QLC en düşük seviye NAND türüdür, HMB hala DRAM'den daha iyi değildir. Bu kadar basit.

HBM DRAM'den iyi demedim. DRAM yok diye bir SSD'yi çöpe mi atacağız? QLC en düşük seviye olabilir. Normal bir kullanıcı için ne fark edecek? Arada 300TL fark var o kadar. Sadece hızlı değil, kontrolcüsü de daha iyi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı