PCI-e 3.0 anakarta 4.0'lık NVMe M.2 SSD olur mu?

Daha fazla  
Selamlar, bugün Vatan Bilgisayar mağazasından NVMe M.2 SSD aldım. SSD takılır mı veya takılırsa şu anki kullandığım SSD'den fazla performans alır mıyım?

Şu an kullandığım:

Dahua C800a 512 GB 2.5" SATA3 SSD 550/470 (SSD-C800AS512g)​

Takacak olduğum:

Crucial 500GB P3 Plus serisi NVMe M.2 SSD (okuma 4700MB/Yazma 1900 MB)​

Selamlar, bugün Vatan Bilgisayar mağazasından NVMe M.2 SSD aldım. SSD takılır mı veya takılırsa şu anki kullandığım SSD'den fazla performans alır mıyım?

Şu an kullandığım:

dahua C800a 512 GB 2.5" SATA3 SSD 550/470 (SSD-C800AS512g)​

Takacak olduğum:

Crucial 500GB P3 Plus serisi NVMe M.2 SSD (okuma 4700MB/Yazma 1900 MB)​

Tabii ki olur.
Sadece daha az verim alırsın.

Anakartın PCIe 3.0 destekliyorsa yine de 4.0 SSD takabilirsin ancak 3.0 hızında çalışır. Yine de şuankinden çok daha iyi bir performans sağlar.

SATA SSD ile birlikte kullanılır. SATA SSD'nin montajlandığı yer farklı NVMe'nin de. Problem yaratmaz fakat Crucial SSD o kadar kötü değil arkadaşlar neden bu kadar kötülemiş anlamadım. Bütçeniz neyse onu almışsınız fakat biraz daha arttırıp Kingston'un NV3'ünü alabilirdiniz. PCIe 3.0 slotuna gönül rahatlıyla takarsınız fakat dediği gibi verimi düşük alırsınız. Örneğin 6000-7000 okuma alabilirken bu sınır 2400-3400 bandına düşecek. Yazmada da aynı şekilde. İleride sistemi güncellemek isterseniz PCIe 4.0 slotu olan bir anakart düşünebilirsiniz.

Sata SSD ile birlikte kullanılır. Sata SSD'nin montajlandığı yer farklı Nvme SSD'nin farklı bir problem yaratmaz fakat Crucial SSD o kadar kötü değil arkadaşlar neden bu kadar kötülemiş anlamadım. Bütçeniz neyse onu almışsınız fakat biraz daha arttırıp Kingston'un NV3'ünü alabilirdiniz. PCLE 3.0 slotuna gönül rahatlıyla takarsınız fakat dediği gibi verimi düşük alırsınız. Örneğin 6000-7000 okuma alabilirken bu sınır 2400-3400 bandına düşecek. Yazmada da aynı şekilde. İleride sistemi güncellemek isterseniz Pcle 4.0 slotu olan bir anakart düşünebilirsiniz.
Hem P3 Plus hem NV3 QLC barındırıyor. Açık ara en dayanıksız NAND türü. DRAM'leri yok. Neleri iyi?

P3 Plus kötü mü?
Sebebini yazdım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı