PCI-e 4.0, DDR5 RAM ve AM5 Ne Zaman Çıkar?

Achero

Hectopat
Arkadaşlar bu mimariler ne zamana hazır olur bir bilginiz var mı? Sistem toplamayı düşünüyorum ama şimdi ölü bir mimariye yatırım yapmak pek mantıklı gelmiyor. Fikirlerinzi alırsam sevinirim. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu arada DDR5 şuan hazır zaten. RAM üreticileri DDR6 üzerinde çalıştıklarını belirttiler. Yani 2021 yılında anakartlar geçer ve RAM'ler piyasaya çıkar gibi duruyor. Bir de Ryzen 4000 serisi de AM4 gelecek gibi bilginiz olsun.

Herkes'de para kaka değil.
Ne alaka yani şimdi senin bu yazdığın ne kaybı olacak gelecek nesille? Asıl AM5 alanda para kaka olur. PCI-E 4.0 hızının gereği var mı şu an? Ryzen 3950x duruyor kapı gibi işlemci. Bunlar mı kaka oluyor?

Bu arada DDR5 şuan hazır zaten. RAM üreticileri DDR6 üzerinde çalıştıklarını belirttiler. Yani 2021 yılında anakartlar geçer ve RAM'ler piyasaya çıkar gibi duruyor. Bir de Ryzen 4000 serisi de AM4 gelecek gibi bilginiz olsun.
Aynen hocam bir sene falan da sıkarım dişimi gibi, Zaten çok aşıri bütçem yok. Orta seviye bir amd işlemci alacağım ama PCI 4 çok gerekli değil fakat AM4 ve DDR5 beklediklerim arasında. Ben bir anakartı 10 15 yıl kullanıyorum. Sürekli sistem değişgiren bir birey değilim gerek de duymuyorum. O yüzden benim için önemli DDR5 ve AM4

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı