PCI-e 4.0 vs PCI-e 3.0

Daha fazla  
Normalde yakın arkadaşımdan RTX 4060 Ryzen 5600 kasa alacaktım ama arkadaşım sonradan satmak istemedi biraz da uyguna verecekti belki o yüzdendir ben olaya bağlim benim sistem 1660 Super Ryzen 5 5500 MSI B450 Tomahawk 1 TB KC3000 SSD.
Ben bütceme uygun 4060 takmak istiyorum çok bütçem yok 2. el 3000 serisi istemiyorum. RAM'ları da 32 yapacağım ama anakart her ne kadar zamanında kaliteli de olsa PCI-e 3.0 işlemcide 3.0 ve artık standart bence 4.0 bu ikisindeki fark benim KC3000 3700 MB saniyede kullanmama sebep oluyor.

Normalde 7000 MB saniye ama bana 3700 fazla bile geliyor açıkçası sizce ben direkt 4060 takmalı mıyım PCI-e 3.0 ileride sıkıntı olur mu? Hız konusunda yapacak bir şey yok ama FPS ne kadar etkiler üzer mi beni? Ayrıca sizce Ryzen 5 5500'e OC yapsam buna değer mi yoksa soğuk soğuk çalışan işlemciye bulaşmaya gerek yok mu? Şimdiden belirteyim bütçem artmıyor. Teşekkürler.

Elindekini satıp üstüne bütçeni koyup hazır sistemlerden ne alabiliyorsun baktın mı?

Sistem sanırım 10.5 vs ediyor ve benim 8K civarı param var kalan parayı da sonra tamamlayacağım kısaca 18-19k gibi bütçem var ve hazır sistemler de 4060'lı sistemler o fiyata bulamadım belki indirimle düşüyordur ama bilmiyorum mesela 16 GB RAM'la gelirler 32'ye çıkarmak sıkıntı slot genelde 2x8 oluyor.

Sistem sanırım 10.5 vs ediyor ve benim 8K civarı param var kalan parayı da sonra tamamlayacağım kısaca 18-19k gibi bütçem var ve hazır sistemler de 4060'lı sistemler o fiyata bulamadım belki indirimle düşüyordur ama bilmiyorum mesela 16 GB RAM'la gelirler 32'ye çıkarmak sıkıntı slot genelde 2x8 oluyor.

Bence bir süre daha para biriktir. 20k civarına çıkmışken 25k civarına DDR5 sistem getirebilirsin indirim dönemleriyle vs. evet bütçeni çok aşıyor ama AM4'e yatırım yapmak da ne kadar mantıklı karar veremedim.

Bence bir süre daha para biriktir. 20k civarına çıkmışken 25k civarına DDR5 sistem getirebilirsin indirim dönemleriyle vs. evet bütçeni çok aşıyor ama AM4'e yatırım yapmak da ne kadar mantıklı karar

PCI-e mevzusu galiba 4060 da FPS bayağı oynuyormuş galiba. Bilen biri aydınlatırda sevinirim onun dışında Dediğiniz gibi yapacağım biraz para biriktirip DDR5 kovalarım ama çok zor bazen 19'a DDR4 5600'lı kasa düşüyor onlardan düşerse alırım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı