PCI-e SATA çoklayıcı çalışmıyor

AL1EN

Femtopat
Daha fazla  
RAM
Corsair Vengeance 64GB
Ekran kartı
RTX 4080 Super
Anakart
MSI z690-A pro WIFI
İşlemci
Core i7 12700K
Merhabalar, elime biraz önce Alfais marka PCI-e Sata çoklayıcı kart geldi, anakartın en alttaki slot'una taktım 3 tane de WD Caviar Black 1TB bağladım. Yalnız Windows sadece 1 tane yeni HDD bağlantısı gösteriyor. Karttaki portları tek tek denediğimde hepsi çalışıyor ama 3'ünü aynı anda bağladığımda sadece 1'ini (Disk J) gösteriyor.

• Sata 3 kablolarım düzgün durumda - bütün HDD'leri ayrı ayrı denedim, hepsi çalışıyor.
  • Sistemde -eklemeye çalıştıklarımdan hariç- 10 tane disk var ( 3 nvme - 4 SSD - 3HDD)
  • PSU'm Corsair RM-850x ; (850W)

Alfais dandik bir marka belli ama TR marketinde SATA çoklayıcı için başka bir alternatif bulamamıştım sipariş verdiğimde. Ne driver var ne bir şey. Kullanan arkadaşlar varsa yardımcı olabilirler mi? Windows 10 kullanıyorum hala - eğer driver önerecekseniz.

ürün şu:

Merhabalar
Kartın Kullandığı Yonga Seti (Chipset) "Port Multiplier" Desteklemiyor olabilir
Alfais gibi markalarda genelde Marvell, JMicron ya da ASMedia çipset kullanılır.
Eğer kullandığı yonga Port Multiplier özelliğini desteklemiyorsa ya da Windows tarafından bu desteklenmiyorsa, sadece ilk port (ya da bir port) görünür.
Windows genellikle "Port Multiplier" destekli denetleyicilerde tek disk dışındakileri gizli bırakır.
Lütfen şunları yapın kontrol için : BIOS’a girip PCIe slotların konfigürasyonunu (Auto / Gen3 / Gen4 gibi) ve varsa SATA Mode ayarını kontrol edin
CIe slot ayarı "Auto" yerine "Gen3" yapılırsa bazı kartlarda uyumluluk artabilir.

Merhabalar
Kartın Kullandığı Yonga Seti (Chipset) "Port Multiplier" Desteklemiyor olabilir
Alfais gibi markalarda genelde Marvell, JMicron ya da ASMedia çipset kullanılır.
Eğer kullandığı yonga Port Multiplier özelliğini desteklemiyorsa ya da Windows tarafından bu desteklenmiyorsa, sadece ilk port (ya da bir port) görünür.
Windows genellikle "Port Multiplier" destekli denetleyicilerde tek disk dışındakileri gizli bırakır.
Lütfen şunları yapın kontrol için : BIOS’a girip PCIe slotların konfigürasyonunu (Auto / Gen3 / Gen4 gibi) ve varsa SATA Mode ayarını kontrol edin
CIe slot ayarı "Auto" yerine "Gen3" yapılırsa bazı kartlarda uyumluluk artabilir.
Detaylı yanıt için teşekkürler. Ekran kartını çıkarıp Alfais kartı ilk porta taktım, E1 slot'unu gen 3 yaptığım halde 1 tane disk gösteriyor. - Sata Mode dediğiniz nedir anlamadım - bütün portlar SATA/AHCI modunda çalışıyor sanıyorum? Port multiplier yoksa neden 4 tane sata çıkışı koymuş olabilirler?

- Kartı iade mi etmeliyim? Hem Hepsiburada hem Amazon yorumlarında insanların birden fazla HDD takıp sorunsuz kullandıklarını görüyorum.

Marvell, JMicron ya da ASMedia driverlarını rastgele kurup denesem olur mu acaba..

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı