PCI-ex X16 slotunda ekran gelmiyor

Kilavuzz"

Hectopat
Katılım
28 Şubat 2019
Mesajlar
63
Çözümler
2
Yer
Kayseri
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Grafik Tasarımcı
RAM
16GB CL15 2400Mhz
SSD veya HDD modeli
128GB M2.SSD 3TB Seagate HDD 1TB WD HDD
Ekran kartı
RX570 Sapphire Nitro+
Anakart
Asus Rog B360G Gaming
İşlemci
Pentium G5400
İyi sosyaller,

ASUS ROG B360-G Gaming anakartımda RX570 ekran kartı kullanıyorum. Bir süredir bilgisayarı açma tuşuna bastığımda ekran gelmiyordu birkaç defa restart yaptıktan sonra ekran zorla olsa da geliyordu. Şu an hiç görüntü gelmiyor. Ekran kartını söküp alttaki PCI slotuna taktığımda görüntü geliyor ama birinci slota taktığımda görüntü gelmiyor ama ekran kartının RGB ışığı yanıyor fanı çalışıyor. BIOS'tan onboard görüntü alıp kontrol ettiğimde başlarda 1. slotta ekran kartını görüyordu ekran gelmiyordu fakat şu an görmüyor. 2. slota taktığımda ekran kartını görüyor fakat X4 olarak çalıştırıyor. Zaten gözle görülür bir FPS ve Premier'de render süresinde artma problemi yaşıyorum bu problemi yaşamaya başladığımdan beridir. Ekran kartı 1. slota takılıyken bilgisayarı açtığımda ve HDMI kablosunu anakarta bağladığımda görüntü alıyorum ama görüntüyü onboard aldığım için haliyle ekran kartını kullandırmıyor. Bunun sebebi sizce nedir? Ekran kartı sürücülerim güncel, BIOS güncel. BIOS'ta hiçbir ayarlarla oynama yapmadım sadece güncellemek için giriş yapıyorum. Ekran kartımı başka bir bilgisayarın 1. slotuna taktığımda görüntü veriyor performansında bir problem yok.
 
Anakartta sıkıntı gözüküyor. İşlemci soketini de kontrol edin. Yamuk olan bir pin bile sebep olabiliyor. Bu da bir ihtimal.
 
Aklıma geldi ve kontrol etmiştim bir problem göremedim. 2x8 16GB RAM kullanıyorum RAM'leri tek tek çıkardım tekrar taktım anakart kitapçığında istediği yuvalarda yine olmadı. Acaba güç kaynağı mı eskidi besleyemiyor mu dedim yeni güç kaynağı aldım 600W 80+ Bronze yine olmadı. Bu slotun tamiri mümkün mü eğer bir hasar var ise? Kasa olduğu gibi durur 3 yıldır yerinden oynatılmadı arada sırada tozunu temizlemek ve 1 defa da işlemci macununu tazelemek için açmıştım bu işlemlerde de zarar verecek bir şey yaşanmadı.
 
Slotunda sıkıntı varsa tamiri zor. Genelde tutmuyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı