Çözüldü PCI Express Native Power Management ayarları ne anlama geliyor?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Aliyuksell

Megapat
Daha fazla  
Anakartım ASUS. BIOS'tan PCI Express Native Power Management ve Native ASPM'i Disable yaptım. Bunlar ne işe yarar Enable ve Disable ne fark eder?

Çözüm
PCI Express Native Power Management: Etkinleştirildiğinde işletim sistemi, PCIe aygıtlarının güç durumlarını yöneterek enerji tasarrufu yapar; devre dışı bırakıldığında ise tüm aygıtlar en yüksek güç modunda çalışır ve tüketim artar.

Native ASPM (Active State Power Management): Etkinleştirildiğinde PCIe hattında düşük güç modları kullanılarak tasarruf sağlanır; devre dışı bırakıldığında sürekli tam hızda kalarak gecikme en aza iner.
PCI Express Native Power Management: Etkinleştirildiğinde işletim sistemi, PCIe aygıtlarının güç durumlarını yöneterek enerji tasarrufu yapar; devre dışı bırakıldığında ise tüm aygıtlar en yüksek güç modunda çalışır ve tüketim artar.

Native ASPM (Active State Power Management): Etkinleştirildiğinde PCIe hattında düşük güç modları kullanılarak tasarruf sağlanır; devre dışı bırakıldığında sürekli tam hızda kalarak gecikme en aza iner.

Çözüm
PCI Express native Power management: Etkinleştirildiğinde işletim sistemi, PCI-e aygıtlarının güç durumlarını yöneterek enerji tasarrufu yapar; devre dışı bırakıldığında ise tüm aygıtlar en yüksek güç modunda çalışır ve tüketim artar.

Native aspm (active state Power management): Etkinleştirildiğinde PCI-e hattında düşük güç modları kullanılarak tasarruf sağlanır; devre dışı bırakıldığında sürekli tam hızda kalarak gecikme en aza iner.

Teşekkürler o zaman disable da kullanıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı