Pckolik.com Alışveriş Deneyimi ve Ekstralar

a5ghjkl785ds

Kilopat
Katılım
17 Ağustos 2014
Mesajlar
133
Merhabalar,

Geçtiğimiz hafta Sosyal'de birçok kullanıcının kafasında soru işareti bırakan ve nispeten güven(e)mediği (mağaza yeni olduğundan dolayı -ki değilmiş-) pckolik.com sitesinden beğendiğim bir sistemi satın aldım. Bu konuda sizlerle baştan sona alışverişimle ilgili yaşadığım süreci elimden geldiğince paylaşacağım. Umarım yardımcı olabilirim. Keyifli okumalar. 🙂

1) Karar Verme Süreci
Bundan yaklaşık bir ay kadar önce güncel oyunları rahatlıkla oynayabileceğim ve beni uzun süre götürebilecek bir sistem satın almaya karar verdim. Bütçem monitör dahil yaklaşık 17.500 lira olacaktı. Şans bu ya tam da o sıralarda @yasingunaydin hocamın şu konusuna denk geldim. Karşılıklı yazışmalar ve fikir alışverişlerinin ardından kasım ayı indirimlerini beklemeye karar verdim. Her ne kadar başlarda tatmin edici sistemler indirime girmemiş olsa da en nihayetinde kriterlerime uygun bir sistem bulmuştum. Site hakkında içimde şüpheler olduğu için her bilinçli tüketici gibi araştırma yapmaya karar verdim ve mağazanın Instagram sayfası aracılığıyla kendileriyle iletişime geçtim. (Detayları yazının ilerleyen kısımlarında paylaşacağım.)

Aynı siteden farklı bir sistemi satın almaya karar veren @yasingunaydin'ın benden önce mağazadan alışveriş yapması ve ardından şu konu içerisinde olumlu geri bildirimlerde bulunması içime su serpmiş oldu. Netice itibarıyla da kesin kararımı vermiş oldum.

2) Mağazayla İletişim Süreci
Bir önceki başlıkta da belirttiğim üzere, aklıma takılan soruları cevaplandırabilmek adına, mağaza ile Instagram sayfaları üzerinden birçok kez iletişime geçtim. Görüşmelerim neticesinde edindiğim bilgileri sizlerle paylaşmak istiyorum:

Not: Vereceğim bilgiler mağazanın bana ilettiği cevaplardan oluşmaktadır ve kesinlik niteliği taşımamaktadır.

2.1) Mağaza Aras Kargo ile çalışıyor.
2.2) Kargoları bir iş günü içerisinde gönderiyorlar.
2.3) Sistemleri montajı yapılmış şekilde gönderiyorlar. Sadece ekran kartı demonte şekilde geliyor.
2.4) Mağazadaki tüm ekran kartları LHR model.
2.5) Kasanın ve sisteme montajı yapılan tüm ürünlerin kutularını da yolluyorlar.
2.6) Sistemde bulunan SSD'nin (varsa) pasif soğutma bloğunu da monte ediyorlar.

3) Satın Alma Süreci
Gerekli istişareler sonucunda satın alım işlemleri için 11.11.2021 tarihini beklemeye karar verdim. Bunun sebebi ise olası güzel bir sistemim başka bir mağazada indirime girebileceği ihtimaliydi, fakat maalesef girmedi.

Beklediğim tarihin akşamında alışverişimi kesin olarak yapmaya karar verdim ve ardından sitelerine girip kredi kartı aracılığıyla sistemi satın aldım. Mağaza internetten alışverişte ödeme yöntemi olarak havale ve kredi kartı seçeneklerini sunuyor. Kredi kartına taksitte ise vade farkı alıyor. Detaylı bilgiye sitelerinden ulaşabilirsiniz.

4) Sipariş Onayı ve Kargo Süreci
Sistemi satın aldığım günün ertesinde mağaza görevlisi tarafından arandım. Arayan kişi mağazalarının taşınma sürecinde olduğunu ve siparişin ancak 15.11.2021 tarihinin erken saatlerinde kargoya verilebileceğini gayet nazik bir dille belirtti. Ben de anlayışla karşılayarak gerekli cevabı verdim.

Vadedilen gün geldiğinde mağaza görevlisi ile iletişime geçtim ve sipariş hakkında bilgi talep ettim. Neticesinde, sistemin montajının tamamlandığını ve testlerinin devam ettiğini; kargonun yetişmediğini ve ertesi gün erkenden kargoya verileceğini öğrendim. Bu bilgileri öğrendikten sonra mağaza görevlisi bana Whatsapp üzerinden sistemin fotoğraflarını yolladı. Ben de ertesi günü beklemeye başladım.

16.11.2021 tarihinde tekrar kendilerine ulaşarak durum güncellemesi talebinde bulundum. Akabinde sistemin kargo departmanında olduğu ve yarın tarafıma ulaşacağı bilgilerine ulaştım. Öğleden sonra nihayet siparişim kargoya verilmişti. (Tüm bu süreç boyunca mağaza görevlisinin benimle olan iletişiminin gayet nazik ve saygılı olduğunu özellikle belirtmek isterim.)

17.11.2021 akşam saat 17.00 sularında kapım çaldı ve nihayet heyecanlı bekleyiş sonra erdi. Sistem bana sorunsuz ve sapasağlam bir şekilde ulaşmıştı.

5) Paketleme
Sistemi satın alırken özellikle kasa için kablolamanın ve paketlemenin itinayla yapılmasını istediğime dair bir not düşmüştüm. Sağ olsunlar gerekli özeni fazlasıyla göstermişlerdi. Kargom büyük bir koli içerisinde sağlam bir paketlemeyle bana ulaştı. Büyük kolinin içerisinde montajı yapılan kasa, demonte şekilde yollanan ekran kartı ve diğer sistem bileşenlerinin kutuları mevcuttu. Kasa kendi kutusunun içinde strafor köpükle sarılı hâlde gelmişti. Paketleme konusunda gerçekten başarılı olduklarını söyleyebilirim.

6) Kutu Açım Süreci
Paketleri video kaydı eşliğinde açtıktan sonra tüm parçaları detaylıca incelemeye başladım. Kasa içi kablo yönetimi rahatlıkla beklentimi karşıladı diyebilirim. Hem ön hem de arka kapağın altındaki düzen muntazam bir şekilde sağlanmıştı. Tüm bu artılara rağmen SSD'nin kutusundan çıkan pasif soğutma bloğunun monte edilmediğini görmek daha önce yapılacağı vadedildiğinden dolayı (bkz: mağazayla iletişim süreci) biraz hayal kırıklığına uğramama sebep oldu.

7) Sonuç
Pckolik.com mağazasıyla olan alışveriş sürecimin genel anlamda olumlu geçtiğini rahatlıkla söyleyebilirim. Gerek müşteri hizmetleri anlamında gerekse kargo ve paketleme anlamında benden tam not aldılar. Verilen sözlerin çok küçük bir kısmını tutamamış olsalar da, büyük tabloya baktığımızda bu sorunlar kendi açımdan oldukça tolere edilebilir düzeyde. Bundan sonraki süreçte kendileri gönül rahatlığıyla tavsiye edebileceğim bir mağaza olacak. Umarım bu kalitelerini olası bir arıza durumunda da eksiksiz bir şekilde koruyabilirler.

Buradan sipariş verme sürecim boyunca bana yardımcı olan ve sorularımı çok kısa bir sürede cevaplayan Öztürk Bey'e özellikle teşekkür etmek isterim. Umarım açtığım bu konu merak eden insanlara yeterince faydalı olmuştur. Alışveriş sürecimle ve satın aldığım sistemle ilgili olan tüm sorularınızı çekinmeden sorabilirsiniz. Elimden geldiğince yanıtlamaya çalışırım. Eğer bir hatam olduysa affola. Okuduğunuz için teşekkür eder, iyi Sosyaller dilerim. 🙂

Not: Mağaza çalışanı Öztürk Bey'in isminin kullanılmasıyla alakalı gerekli olan izin kendisinden alınmıştır.

Not2: Mağazanın sitesinde ''açılışa özel indirimler'' ibaresi yer almakta. Bu ibare sanıyorum ki mağazalarını daha büyük bir konuma taşıdıkları için konulmuş. Sanılanın aksine 21 yıldır hizmet veren bir mağazaymış. Bu bilgiyi bizzat Öztürk Bey'den öğrendim.

Not3: 15.299 liraya satın aldığım sisteme 2.200 lira zam gelmiş ve yeni fiyatı 17.499 lira olmuş. E malum doların durumu belli. Siz siz olun kasım ayı bile olsa ''aman biraz daha bekleyim, indirime girer belki'' mantığıyla hareket etmeyin arkadaşlar. Sistem satın almak için en uygun zaman içinde bulunduğunuz zamandır. Her geçen saniye aleyhinize işliyor. Benden söylemesi.


Ekstra
Yazının bu bölümü sipariş süreci boyunca forumda bana yardımcı olan ve bilgilerini bir an olsun esirgemeyen insanlara yönelik olup sadece alışveriş deneyimimi öğrenmeye gelen okurlara pek hitap etmemektedir.

Tamamdır test yapar yapmaz bilgilendireceğim. Sağ olun. 👍🏻
@Sir Benjamin Merhabalar hocam. Gerekli bellek testini uyguladım ve satın aldığım sistemde bulunan belleklerin çip üreticisinin Micron olduğunu öğrendim. Adını birçok kez konularda duyduğum bir firma. Sanırım genel anlamda pozitif bir profil sergiliyor. Sizin de çip hakkındaki yorumlarınızı (özellikle OC konusunda) öğrenmeyi çok isterim. Zira bellek frekanslarını sorunsuz bir şekilde 3600 MHz seviyelerine çıkarmayı çok istiyorum. Şimdiden çok teşekkür ederim.

Kasa olarak MB520'yi daha çok beğeniyorum ancak güç kaynağı, fiyat ve NVMe olarak ikinci sistem daha ağır basıyor. @Sir Benjamin dediği gibi o bütçe soğutucu için de kullanılabilir 224-XT f/p olarak daha iyidir.
@kino Merhabalar hocam. ID Cooling SE-224 XT gerçekten başarılı fakat neden Arctic P12 ile kullandığınızı nihayet anlayabildim. Kendi fanı gerçekten biraz sesli çalışıyor. Çok rahatsız edici düzeyde değil ama özellikle yüksek devirlerde ben buradayım diyor. P12 siparişimi verdim bakalım, umarım hissedilir bir ses düşüşü olur. Bu konuda sizin de yorumlarınızı öğrenmek isterim. Şimdiden çok teşekkür ederim.

Teşekkür ederim. Sizinle karşılaşmamız iyi bir tesadüf oldu. Birlikte fikir paylaşımı yaparak umarım iyi bir karar verebiliriz. Çalışmamın birilerinin işine yaraması beni mutlu etti. Ben de cuma indirimleri veya kara cuma gibi indirimler konusunda biraz umutluyum ama küçük bir umut. Bu indirimlere hazır sistemler de dahil olur mu bilemiyorum. Her geçen saat sistemlerin fiyatları yükseliyor ve aşağıya inmeyecek gibi duruyor.
Konunuzun başından beri olan tüm süreçte benimle fikir alışverişinde bulunduğunuz ve karar verme sürecimde büyük rol oynadığınız için çok teşekkür ederim Yasin hocam. Umarım sistemlerimizi uzunca bir süre sağlıklı bir şekilde kullanabiliriz.

Buradan ayrıca sistem parçaları ve satın alma sürecine karar vermem konusunda bana yardımcı olan @EREN SATAR ve @Eray Ozturk'e de çok teşekkür ederim. İsmini unuttuğum ve ekleyemediğim kişiler varsa da lütfen kusura bakmasınlar.

Okuduğunuz için teşekkür eder ve iyi Sosyaller dilerim. 🙂
 
Son düzenleme:
Merhaba, ben de aynı yerden sistem almayı düşünüyorum da acaba neyin sözünü verdiler de tutamadılar, anlatma imkanınız var mıdır?
Merhabalar. Çok ufak detaylar aslında. SSD’nin pasif soğutucu bloğunu monte etmemişlerdi. Bir de siparişi söz verdikleri günden bir gün sonra kargoladılar. Bunlar dışında herhangi bir sorun çıkmadı.
 

Geri
Yukarı