Çözüldü PC'nin cokmesi PSU'dan kaynakli olabilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
Ekran kartı
Rx 6600
Arkadaşlar Fortnite'a girerken 3.oldu. Driverlar cokuyor ve sistemi zorlasam ekrani resetlesem olmuyor. Kaç aydır ayni hata. Bir baba Yiğit çıkıp cözse ya da sorunu bulsa Allah ondan razı olsun. Anlatayım: PC'de Fortnite, Watch Dogs Legion, PUBG gibi oyunlar oynarken monitör sinyal yok diyor, birkac saniye sonra kapanıyor ve driverlar cokuyor. Ekran kartinda sorun mu var yoksa PSU mu? PSU Rampage bu arada 600W ve ekran karti ile bu 2 sene once alındı.

Çözüm
Sorunun donanimda olabilecegini en basta belirttim, ancak yine de yazilimsal olan ihtimali elemek icin bir şeyler bulmayi deniyorum.

Ekran kartının portunda sıkıntı olabilir, ekran kartın takılışında olabilir, sistem full tozlu bu arada beni yıka diyor.

Sorunun donanimda olabilecegini en basta belirttim, ancak yine de yazilimsal olan ihtimali elemek icin bir şeyler bulmayi deniyorum.
WİN 10da TDR deneyiyim dedim. Tdr yokmuş ekliyorum.

Malesef düzelmedi hersey için teşekkürler .

Anlamadim neden oldugunu cok temiz kullandiydim.

Sorun memory clock nedense çok fazla arttırmışım overclock ettim msi afterburnerdan kapadım düzeldi.
Hocam format atmak istiyosaniz atabilirsiniz ancak ileride tekrar yasanma olasiligi var kaynagini bilmedigimiz icin. Bosuna format atmis olmayasiniz.

Sistemdeki Windows harici servisleri devre disi birakiyor, kisaca yazilimsal olarak cevre etkenlerini eliyor.

Testi yaptiktan sonra islemi geri almayi unutmayin,

Sistemdeki Windows harici servisleri devre disi birakiyor, kisaca yazilimsal olarak cevre etkenlerini eliyor.

Testi yaptiktan sonra islemi geri almayi unutmayin,
Eğer sorun giderse nolcak? Format mı atcam?

Hocam ısınmadan olabilir mi? msi afterburnerda kapatmışım sanırım.

Burdan kaynaklı olabilir mi bunu açınca fan sesi duymaya başladım.

Sorun giderse sistemdeki servislerden biri cakisiyor demektir ya tespit edeceksiniz, ya da format atip kurtulacaksiniz.

Fandan kaynakli olacagini sanmam driver hatasi oldugu icin ama neden olmasin.

İslemciden olabilir mi oda ryzen 5 5600x ve 95 derece aliyor.

Sorun giderse sistemdeki servislerden biri cakisiyor demektir ya tespit edeceksiniz, ya da format atip kurtulacaksiniz.

Olmadı yine ayni.

BIOS'da hiz asirtma vs yapmadim ancak Secure Boot gibi ayarlar acik.

Bunu kuruyorum driver hep.

Dosya Ekleri

• 17480981404408426558719283908970.jpg
    185,1 KB · Görüntüleme: 15
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…