PC'nin güç tuşuna basıyorum ama açılmıyor

ahmet.35

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam. Kasanın güç tuşunu kanırtmadan basınca açılmıyor açmak için 2-3 dakika uğraşıyorum. Tuşta bir sıkıntı yok bazen basılı tutarak kapıyorum ve uğraştırmıyor. Problem nerede olabilir?

Bu sorunun birden çok nedeni olabilir. Öncelikle, bilgisayarınızın enerji kaynağının (güç kaynağı) çalışıp çalışmadığını kontrol etmeniz gerekir. Bunu yapmak için, bilgisayarınızın güç kaynağının girişlerine bağlı olan diğer cihazları çıkarıp, güç kaynağının LED ışığının yanıp sönmediğini kontrol edin. Eğer LED ışık yanmıyorsa, güç kaynağının arızalı olduğu anlamına gelebilir ve değiştirilmesi gerekebilir.

Eğer güç kaynağının çalıştığını doğruladıysanız, bilgisayarınızın anakartının arızalı olma ihtimali de var. Bu durumda, bilgisayarınızı bir teknik servise götürerek arızanın tespit edilmesi ve giderilmesi için bir teknisyen tarafından incelenmesi gerekebilir.

Ayrıca, bilgisayarınızın güç tuşunun arızalı olma ihtimali de var. Bu durumda, güç tuşunun değiştirilmesi gerekebilir.

Eğer bilgisayarınızın güç tuşunu basılı tutarak açabildiğinizi belirtmişsiniz, bu durum bilgisayarınızın anakartında bir arıza olduğunu düşündürebilecek bir işaret olabilir. Ancak, bu sorunun tam olarak nedeninin anlaşılması için bir teknik servise götürülmesi ve bir teknisyen tarafından incelenmesi gerekebilir.

Reset tuşu ayriyeten varsa anakarta takılan güç kablosunu reset pinlerine takın, böylece açmak için artık Reset tuşunu kullanacaksınız. Büyük ihtmal güç tuşu kırılmıştır. Deneyip sonucu söyler misin ?

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı