PC'nin yan camı kırıldı

Daha fazla  
Sökmüştüm. Tam takarken elimden düşürdüm. Parçaları bilgisayarın içine de düştü. Ne yapmam lazım? Zarar gelmiş midir? Süpürgeyle süpürsem olur mu?

Dosya Ekleri

• IMG-20221114-WA0003.jpeg
    IMG-20221114-WA0003.jpeg
    93,5 KB · Görüntüleme: 351
  • IMG_20221114_153523.jpg
    IMG_20221114_153523.jpg
    104,3 KB · Görüntüleme: 316
Yerdekileri süpürgeyle silmen yeterli. Kasanın içindeki camların herhangi bir parçaya zarar vermediğini kontrol eder ve düzgünce temizlersen sorun kalmaz. Geçmiş olsun.

Sökmüştüm. Tam takarken elimden düşürdüm. Parçaları bilgisayarın içine de düştü. Ne yapmam lazım? Zarar gelmiş midir? Süpürgeyle süpürsem olur mu?

Ekran kartını çıkar kasayı ters çevir salla şöyle bir sonra süpürgeyle çek. Çok hızlı bir şekilde düşmediyse bir şey olmaz merak etmeyin.

Merak etmeyin cam yalıtkan bir cisimdir. Kasanızdaki bileşenleri çıkarıp cam parçalarını temizleyiniz. Varsa radyatörlerinizi kontrol ediniz cam var mı diye. Kasanızı komple temizledikten sonra bileşenlerinizi takabilirsiniz. İnternetten kasa modeline uygun yedek yan kapak bakabilirsiniz.

Süpürgeye gerek yok. Elle büyük parçaları aldıktan sonra hava tabancası veya basınçlı hava sıkarsanız geride çok az cam kalır. Garantilemek istiyorsanız ekran kartını ve ramleri çıkarın, teker teker temizleyip inceleyin. Fanların arasını da kontrol edin.

Hepinize çok teşekkür ederim. Yanıtlarınızı aonradan okudum. Yeri güzelce temizledim. Sonra ekran kartının üstündeki parçaları elimle topladım. Diğer yerleri süpürge ile temizledim. En sonunda da kuvvetli bir şekilde üfledim. Cam çok zarar verir mi?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı