PC'ye her şeyi silerek nasıl format atılır?

585599

Decapat
Selamünaleyküm arkadaşlar konuyu fazla uzatmayacağım dün Discord'dan anonim bir bir kişiden link gelmiş ve üstünde ise bedava Nitro yazıyormuş benim kardeşim ise aptal gibi tıklamış ve bir şey otomatik olarak indirmiş ve otomatik açılmış eğer doğuruyu söylüyor ise nasıl bir virüs bilmiyorum ama Windows defendreri ve antivirüs programlarını bile kapattı ve geri açamıyorum ve Steam ile Gmail hesaplarımıda aldı neyse ki ikisi de şu an benim kontrolümde bilgisayarı açmadan format atma yolu ya da en hızlı yöntem ile her şeyi silerek format atma yolu var mıdır?

Selamünaleyküm arkadaşlar konuyu fazla uzatmayacağım dün Discord'dan anonim bir bir kişiden link gelmiş ve üstünde ise bedava Nitro yazıyormuş benim kardeşim ise aptal gibi tıklamış ve bir şey otomatik olarak indirmiş ve otomatik açılmış eğer doğuruyu söylüyor ise nasıl bir virüs bilmiyorum ama Windows defendreri ve antivirüs programlarını bile kapattı ve geri açamıyorum ve Steam ile Gmail hesaplarımıda aldı neyse ki ikisi de şu an benim kontrolümde bilgisayarı açmadan format atma yolu ya da en hızlı yöntem ile her şeyi silerek format atma yolu var mıdır?

Format atarken diskleri silip tekrardan bölebileceğin bir ekran seni karşılar zaten ama ne kadar garanti bilmiyorum.

Farklı bir bilgisayarda USB belleğe rufus ile orijinal windows yükle, sonra kendi bilgisayarına USB belleği tak. Bilgisayarı açınca BIOS'a gir ordan boot olarak USB belleği gösterip, windowsu kur. işletim sistemini kurarken bilgisayarınızca ki depolama araçlarını biçimlendirirsiniz. Geçmiş olsun.

Bilgisayarı açmadan derken açıp BIOS'a girip temiz kurulum yapabilirsiniz, ama elinizde ya Windows yazdırılmış bir USB bellek olması lazım ya da başka bilgisayardan USB'ye Windows yazdırmanız gerek. Kurarken tüm diskleri biçimlendirin.

Yalnız bilgisayarınız UEFI destekliyor mu? O da önemli.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı