Rehber PC'ye resmi Chrome OS kurma rehberi

Uyardığınız için sağolun yanlış yazmışım. "Hangisini indirirseniz indirin adını rammus_recovery.bin olarak değiştiriyoruz" yazmam gerekiyordu şu an mesajı düzenliyemiyorum.

merhaba
asus k55vj modeli için (i7 3600qm) için tüm denelemelerime rağmen samus ya da rammus çalıştıramadım.

başlangıç disketi yok uygun bir disk seçin ve öyle devam edin gibi bir hata veriyor, boot edilemiyor.

ne yaptıysam olmadı.

Grub düzgün kurulmamış sanırım o yüzden hata veriyor. Kurulum sırasında hata veriyor mu bakıp verdiği hatayı atabilir misiniz?

Kurulum sırasında hiç hata almadım. rammus ve samus her iki sürümü de denedim. boot işleminde uefi ile açtım, 2 farklı laptop üzerinde denedim, asus f3sg core 2duo, bunda uefi olmadığı için sorun oldu diye düşündüm, sonra asus k55vj üzerinde deneme yaptım.
Fikriniz var mı?

İlginç gerçekten. Boot menüsüne girip hangi seçenekler var bakabilir misiniz?

boot menüsünde UEFI desteği ile Linux çıkıyor, boot ediyor, ama kurulumdan sonra restart yapıldığında işletim sistemi yok diyor.

boot menüsünde UEFI desteği ile Linux çıkıyor, boot ediyor, ama kurulumdan sonra restart yapıldığında işletim sistemi yok diyor.
Sanırım uyumlulukla ilgili bir sorun olmuş ben de tam anlayamadım. İstersen Chrome OS alternatifi Fyde OS var onu kurmayı dene bu da aynı şekilde android uygulamalarını çalıştırabiliyor.
-"FydeOS - 下载" Bu linkten indirip rufus ile .img dosyasını usb belleğe yaz ve usb bellekten boot et.
-Daha sonra istersen test edebilirsin beğenirsen ve kurmak istersen ctrl+alt+f2 ile developer console'ı aç.
-Login kısmına "chronos" yaz.
-Daha sonra lsblk yazarak kurmak istediğin diski bul. Ben bu diskin "sda" olduğunu varsayarak anlatacağım.
-Son olarak yükleme komutu olan "sudo chromeos-install --dst /dev/sda" komutunu yaz. Kurulum bittikten sonra usb belleği çıkarıp sistemi yeniden başlatıp kullanabilirsin.

Vestel v Tab 1041'e kurdum dokunmatik falan çalışmadı, fyde OS'da logoda kalıyor konsola geçince de klavyeden input almıyor. Nasıl çözebilirim?

Vestel v Tab 1041'e kurdum dokunmatik falan çalışmadı, fyde OS'da logoda kalıyor konsola geçince de klavyeden input almıyor. Nasıl çözebilirim?
O tableti tam bilmiyorum fakat ben de bu tarz bir tablete kurmayı denemiştim. O tabletlerde 32 bit uefi olduğu için linux kurulumlarında sıkıntı çıkarıyor fyde os de bu sebeple çalışmıyor. Fakat bu rehberdeki chrome os çalışıyor onu deneyebilirsin.

Abi ben Pardus aracılığıyla kuracağım sorun olur mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…