PC'ye su dökülünce ne yapılmalı?

Eray.Yılmaz

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar öncelikle merhaba, az önce ders calısırken elimde 0.5 l su vardi bir anda sandalyenin içeri çökmesiyle elimdeki şunun bir kısmı kasanın açma tuşunun önüne döküldü. Hemen fişten vb. çektim içini açtım parçalarda bir ıslaklık yoktu. Şu an acmali miyim yoksa birkaç gün kurumaya mı bırakayım?

Arkadaşlar öncelikle merhaba, az önce ders calısırken elimde 0.5 l su vardi bir anda sandalyenin içeri çökmesiyle elimdeki şunun bir kısmı kasanın açma tuşunun önüne döküldü. Hemen fişten vb. çektim içini açtım parçalarda bir ıslaklık yoktu. Şu an acmali miyim yoksa birkaç gün kurumaya mı bırakayım?

Parçaları sök
Ilık fön ile hava tut
Havluya nazikçe sar 2 gün havluyla beklesin sonra topla açmayı dene.

Saç kurutma ile aşırı ısıtmadan kurut, çıkıyorsa bataryayı sök. İçme yani arıtılmış su ise bir nebze zararsızdır.

Yıkanmış çamaşır değil bu. Kurumaya bırakılmaz.
Yapmanız gereken şey tüm parçaların tamamen kuru olduğundan kesin emin olmak. Bu su gelmediğie kesin emin olmadığınız parçaları sistemden sökmenin ötesinde kendisini de sökmeyi gerektiriyor. SSD ise açılacak, ekran kartı açılacak...

Bunun dışında ne yapsanız pek fark etmez. Aynı kapıya çıkıyor. Hatta burada önerilenler gibi şeyler durumu daha da beter yapar.

, hafif bir ısı ile de kurutabilirsin. Bide içtiğin içme suyuysa belki bir önemi var mı bilmiyorum ancak belki bir şey olmaz.

Yıkanmış çamaşır değil bu. Kurumaya bırakılmaz.
Yapmanız gereken şey tüm parçaların tamamen kuru olduğundan kesin emin olmak. Bu su gelmediğie kesin emin olmadığınız parçaları sistemden sökmenin ötesinde kendisini de sökmeyi gerektiriyor. SSD ise açılacak, ekran kartı açılacak...

Bunun dışında ne yapsanız pek fark etmez. Aynı kapıya çıkıyor. Hatta burada önerilenler gibi şeyler durumu daha da beter yapar.
Hocam ısı ile kurutursa parçalara zarar gelir mi ?

Cihazı söküp hemen kurutman gerek, hatta bu durumlar için evde her zaman izopropil alkol bulundurulmalı. Bu gibi durumlarda hemen alkol ile temizliğini yapmak en iyisidir.

Hocam ısı ile kurutursa parçalara zarar gelir mi?
"Isıyı" nasıl vereceksiniz? Uzaktan hava tutayım da kurusun mu diyeceksiniz? Isı tabancası desek o bile üflüyor.

Var olan sıvıyı yaymayacak bir şekilde ısı uygulansa bile yine açılması gerekiyor. Su buharlaşınca yok olmuyor. Çıkması lazım oradan.
O kadar açtıktan sonra peçete ile temizlense daha rahat.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı