PC'ye virüs girdi ve açılmıyor

Arkadaşın bilgisayarı sadece Windows'a girmiyor diske virüs girdiği için disk saçmalamış mavi ekran hatası veriyor, temiz format at bir daha da böyle şeylere bulaşma ders olsun aslında yardımcı olmazdım ama genç bir arkadaşsın kavraman gereken çok şey var böyle şeyleri iyice araştır.

Arkadaşın bilgisayarı sadece Windows'a girmiyor diske virüs girdiği için disk saçmalamış mavi ekran hatası veriyor, temiz format at bir daha da böyle şeylere bulaşma ders olsun aslında yardımcı olmazdım ama genç bir arkadaşsın kavraman gereken çok şey var böyle şeyleri iyice araştır.
Bigisayarcıya götürmem gerek illa?

Format atmak çok kolay fakat elinde başka bir bilgisayar yoksa arkadaşının falan mecbur bilgisayarcıya götüreceksin ama işin ters yanı bilgisayarcının attığı formattan ne hayır gelecek? Umarım sorununu düzeltirsin bu arada yazım kurallarına dikkat etmeni de tavsiye ederim.

Eğer başka bir zararlı yazılım sistemine bulaşsa temizleme yöntemini verip yardım edebilirdik fakat sizin durum antivirüs yazılımını korsan kullanmaya çalışırken zararlı yazılım bulaşmış.

Bu durumda temiz kurulum yapın.

Aşağıdaki rehberden faydalanarak temiz kurulum yapabilirsiniz.

Yapacak bir şey yok fakat şunu belirteyim illa bilgisayarcıya götürmene gerek yok format flash belleği hazırlamak cidden çok basit Technopat Youtube kanalında o kadar rehber var hem hazırlanış ile hem de kurulum ile ilgili, bakmanı tavsiye ederim.

Power tuşuna basın ve sürekli F8 tuşuna tekrar tekrar basmaya başlayın, karşinıza siyah ekranda bir liste çıkıyor mu, çıkıyorsa Güvenli Mod seçeneğini seçin. Güvenli Mod da açılıyorsa sistem geri yükleme denenebilir.

Eğer başka bir zararlı yazılım sistemine bulaşsa temizleme yöntemini verip yardım edebilirdik fakat sizin durum antivirüs yazılımını korsan kullanmaya çalışırken zararlı yazılım bulaşmış.

Deneyeceğim.

Flasha bir şey olmaz dimi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı