PC'ye virus girme korkusu nasıl yenilir?

Hocam o değerleri iyileştirebilecekken, siz belki de bunu engelliyorsunuz belirteyim.

Format bilgisayarınızın yazılımsal işleyiş ayarlarını standart versiyonlarına geri alır. Yalnızca sistemsel dosyaları bırakıp, geri kalan kullanıcı dosyalarını kaldırır. Aslında siz kullanım, işlemci hızı ayarlarınızı, formattan sonra kendiniz daha iyi seviyelere getirebilecekken (belki de getiriyorsunuz bilemiyorum.), bu ayarları sıfırlıyor, üstüne bir daha kontrol ettiğiniz için daha düşük sonuç grafikleriyle karşılaşabilirsiniz.

Format her zaman çözüm değildir.

Bir program vardı ismini hatırlamıyorum şu an. Yine aynı Windows kurar gibi Flash'a yazıyorsunuz ve boot sekmesinden Flash'ı seçiyorsunuz karşınıza minimalize edilmiş bir Windows çıkıyor. Bir klasörün içinde hard Disk'i tamamen sıfırlayan (normal format gibi sadece verileri veritabanından silmekle kalmıyor harddiskteki bütün verileri 0 yapıyor) bir program oluyor onu çalıştırıp istediğiniz hard diski temize çekebiliyorsunuz. Fakat biraz uzun süren bir işlem.
 
Kaspersky Total Security indirdim, @408157 hocamız sağ olsun 90 günlük key girdim. Reklam ve veri toplayıcısı engelleyicisini açtım. Kaspersky Security Network'ü açtım. Kafam aşırı rahat. Sıkıyorsa girsin virüs :D
 
Ben direk Chrome eklentisi harici antivirüs kullanmak istemiyorum.

Ya bence antivirüs kullanmak biraz saçma, asıl antivirüs beyindir bence. Defender yetirli bence öbür antivisler çok kaynak kullanıyor, ama Avira bayağı iyi kaynak kullanmı falan. Malwarebytes Chrome eklentisini öneririm Chrome eklentisi istiyorsan.
 
Ya bence antivirüs kullanmak biraz saçma, asıl antivirüs beyindir bence. Defender yetirli bence öbür antivisler çok kaynak kullanıyor, ama Avira bayağı iyi kaynak kullanmı falan. Malwarebytes Chrome eklentisini öneririm Chrome eklentisi istiyorsan.

Hocam şimdi kurdum Windows'u. Ama İnternetsiz kurdum. Microsoft hesabı falan istemedi direk kullanıcı parola ve guvenlik sorusu istedi. Bir sorun olmaz değil mi Microsoft hesabı olmadan girdiğim için?
 
Ne yaparsam yapayim surekli bu yuzden tirsiyorum. Surekli. Windows'u indirirken bile acaba baska siteye mi girdim? Ya viruslu sayfaysa diye cok korkuyorum. PC bozulursa yenisini alma sansim da yok. Normalde bir şey olmazdi eskiden korkardim. Bu sabah Kali Linux kurdum sanal makineye. Sonra beceremedim ve bazi aksakliklar oldu (Kali Linux kitabiyla alakali) sildim ve icimde bir korku olustu. Ya virus girdiyse diye aklima onlarca seneryo geliyor. Iste Steam hesabim giderse o kadar para bosuna gidcek hesaplar giderse falan bayağı korktum. Simdi Windows kuruyorum. Korka korka. Biliyorum cok komik geliyor size ama bu korkumu nasıl yenebilirim?

PC'ye AVG antivirus kur yasaklı site veya uygulama varsa hemen kapatıyor ve sağ altta da sana bildirim veriyor bu site güvensiz olduğu için bağlantınızı kestik diye.
 
Aynısı bana da oluyor. Geçen RPCS 3 indirdim bende de aynısı oldu. Geçmişe git nerden indirdiğine bak rahatlarsın.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı