PC'yi hiç kapatmadan, uyku modunda kullanmak sorun yaratır mı?

LEGEND.35

Hectopat
Yer
İzmir
Sorum yukarıda hiç kapatmadan elektrikler gidene kadar gittiği yere kadar kullansam bir şey olur mu SATA kablosu kaynaklı arada boot sorunu yaşıyorum. Bu nedenle full uyku modundan devam edeceğim sıkıntı olur mu? Bir de bir ara denemiştim bir süre geçince PC açıldı uyku modundan ama klavye ve mouse çalışmadı işlevleri yoktu kablolarda takılı olduğu halde. Neden böyle olmuş olabilir mantıklı mı sizce? Uzun süre PC'yi kapatmayınca bir uyarı mıdır bu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öyle durumlar için derin uyku modu var onu kullanabilirsin. Denetim masasından güç planını değiştire gelip soldaki menüden güç tuşunun işlevini değiştire basıp orta üstteki yönetici olarak aça basıp alttaki tiklerden derin uyku modunu açarak bilgisayarı kapat menüsüne o ayarı getirebilirsin.

Öyle durumlar için derin uyku modu var onu kullanabilirsin. Denetim masasından güç planını değiştire gelip soldaki menüden güç tuşunun işlevini değiştire basıp orta üstteki yönetici olarak aça basıp alttaki tiklerden derin uyku modunu açarak bilgisayarı kapat menüsüne o ayarı getirebilirsin.
Öyle bir seçenek yok söylediğiniz hazırda beklet hibernation sanırsam. Zaten uyku moduna alınca her şey kapanıyor bende normal kapanır gibi sonra tekrar açmak istersem direkt ekran geliyor derin sayılır yani.
IMG_20251223_231312.jpg

Öyle bir seçenek yok söylediğiniz hazırda beklet hibernation sanırsam. Zaten uyku moduna alınca her şey kapanıyor bende normal kapanır gibi sonra tekrar açmak istersem direkt ekran geliyor derin sayılır yani.
Eki Görüntüle 2627519
Evet o doğrusu bende İngilizce Windows ondan Türkçe çevirisi farklıymış. Hibernate modu uyku modunun daha da derin versiyonu ve sen de galiba kabloyu düzeltene kadar kullanmayı planlıyorsun ondan bu mod daha güvenilir uyku modundan. Uykuda bozulur demiyorum ama her ihtimale karşı hibernate modu daha iyidir ki zaten uzun süreli kullanım için yapılmış o mod.

Evet o doğrusu bende İngilizce Windows ondan Türkçe çevirisi farklıymış. Hibernate modu uyku modunun daha da derin versiyonu ve sen de galiba kabloyu düzeltene kadar kullanmayı planlıyorsun ondan bu mod daha güvenilir uyku modundan. Uykuda bozulur demiyorum ama her ihtimale karşı hibernate modu daha iyidir ki zaten uzun süreli kullanım için yapılmış o mod.
Bir ara sizin dediğiniz yani hazırda bekleti kullanıyordum ancak uyku modundan farkı yok. Hibernation modunda veriler ssdye yazıldığı için uzun vadede sıkıntı çıkarır diye normal uyku modundan kullanıyorum şuan. Benim anlamadığım o klavye olayı şuan kabloda sorun var bir gün normal açılıyor bir gün hata veriyor hdd sentinel de performans 90 lara kadar düşüyor bir süre sonra geri sıfırlanıyor 100 e çok ilginç bir durum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı