PC'yi parça parça satmak vs bütün olarak satmak

Grafor

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, bilgisayar kasamı satmaya karar verdim. Bana denilenlere göre kasa parçalarını parça parça satarsam daha pahalıya satabileceğimi öğrendim. Doğru mu?

Doğru fakat tabi daha uğraşlı ve daha uzun süren bir süreç. Ben şahsen eski bilgisayarımı öyle sattım, büyük bir şehirde yaşamadığımın da etkisinden dolayı kasayı parça parça anca 4-5 ay içinde satabilmiştim. Tamamını satarsan daha hızlı satarsın ama

Evet. Bütün olarak satarsan herkes mantıklı olarak pazarlık yapar piyasanın çok altına satmak zorunda kalabilirsin. Parça parça sataraksa her birini ihtiyacı olana uygun fiyata verirsin, parça parça satmanın tek dezavantajı elinde parça kalabilir.

Parça parça satmak daha karlı olabilir fakat her parçayı satamayabilirsin. Yani elinde parça kalma ihtimali var.

öneriniz nedir peki ?
Parça parça satmak daha karlı olabilir fakat her parçayı satamayabilirsin. Yani elinde parça kalma ihtimali var.
Parçalar eskiyse bütün yeniyse parça parça satmalısın.
Evet. Bütün olarak satarsan herkes mantıklı olarak pazarlık yapar piyasanın çok altına satmak zorunda kalabilirsin. Parça parça sataraksa her birini ihtiyacı olana uygun fiyata verirsin, parça parça satmanın tek dezavantajı elinde parça kalabilir.
Toplu satarsan ucuz hızlı satılır, parça satarsan daha iyi fiyata ama uzun süre sürebilir ve elde parça kaldıkça satmak daha zor olur.
Doğru fakat tabi daha uğraşlı ve daha uzun süren bir süreç. Ben şahsen eski bilgisayarımı öyle sattım, büyük bir şehirde yaşamadığımın da etkisinden dolayı kasayı parça parça anca 4-5 ay içinde satabilmiştim. Tamamını satarsan daha hızlı satarsın ama
Parça parça satmak daha fazla kazandırır ancak elinde kalan parçalar olma riski var.

Ne sattığına bağlı aslında biraz. 4000 serilik am5 işlemcili bir pc satıyorsan tek tek satman daha mantıklı ama önceki jenerasyon bir pc ye sahipsen toplu satmayı deneyebilirsin. Ayrıca İstanbul, Ankara ya da İzmir gibi büyük bir şehirdeysen de, tek tek satma ihtimalin bir o kadar daha çabuk ve olağan

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı