Çözüldü Pearless Assassin 120 SE ARGB Nasıl Takılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
İstanbul, Türkiye
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
MSI PRO B650-S WIFI, RYZEN 5 7500F, NVIDIA RTX 4070 SUPER 12GB, LEXAR 6000MHZ 32 GB RAM, KINGSTON SNV3S 1TB
Meslek
Freelance Grafik Tasarımcı
Anakart
B650-S Wifi
İşlemci
Ryzen 5 7500F
Arkadaşlar selamlar, sistemi yeni aldım GameGaraj Shark7A, biraz özelleştirme var. Birçok video izledim ama gözümle görünce ters takmaktan falan korktum o yüzden yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler. Köprüleri ve soğutma bloklarını ne yönde nasıl takmalıyım emin olamadım. İşlemci Ryzen 5 7500F, anakart MSI B650-S Wi-Fi

Şu an bu şekilde, stok fanı çıkartmışlar zaten.

Dosya Ekleri

• photo_2024-09-10_14-26-00.jpg
    photo_2024-09-10_14-26-00.jpg
    131,7 KB · Görüntüleme: 50
  • photo_2024-09-10_14-26-05.jpg
    photo_2024-09-10_14-26-05.jpg
    182,4 KB · Görüntüleme: 45
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
İşaretli dişi soket anakarta, diğer soketi 2. Fanın dişi soketine takın.

Fanları birbirine kutudan çıkan çoklayıcı ile bağlayın.
Hocam sadece bir tane Y kablosu çıktı çoklayıcı, onlar da cpu fan a takmak için birleştirdim. Başka yok

Bir eksik falan mı var ya da rgb kablolarını bağlamak için ayrı y mi almam lazım saçma geldi

İkisinden de bundan var. Kapakları var kapaklarını çıkarttım. Birini birine takıp diğer erkeği anakarta takıyoruz sanım da fanları birbirine bağlayamadım. RGB kablolarını yani.
Şu anda bu işaretli kablo değil de yanındaki (cpu fan) kablolarını y çoklayıcı ile birbirine bağladım sonra anakarttaki cpu_fan a taktım. Elimde başka çoklayıcı yok. İki fanda da bu şekilde 2 kablo var. Bunları nasıl birleştireceğim bir şeyi yanlış yaptım herhalde.

Zaten fanların güç kablosunu y ile birleştireceksiniz.

Diğer ARGB soketlerinin birini anakarta diğerini 2. Fana takacaksınız, çoklayıcı lazım değil ona.
Tamam hocam, baya sertmiş. Ben birbirine girmiyor sandım zorlamak istemedim. Çok teşekkürler, çalışan halini de gönderiririm. Başka işlemi yok zaten, ekran kartını takacağım.

Bir araya getirip soğutucunun altına koyun bir şey olmaz.

2. Fanın erkek ARGB soketinin kapağını takın, çıplak kalmasın, kısa devre yapar.
Kapattım evet. Kabloları rezalet bağlamışım berbat görünüyor, bir daha takacağım sanırım da hepsi üste doğru gittiğinden saçma duruyor, yerçekimine yenik düşürüyorlar

Hocam ben pc hazırladım, fanlar her şey çalışıyor. EZ Debug led alttaki sarı yanıyor. Gpu takılı kablo takılı, dp porttan monitöre bağlı.

Monitör standby a alıyor. Neyi yanlış yapmış olabilirim? BIOS ekranı gelmiyor, simsiyah ekran direkt görüntü yok.

Kapattım evet. Kabloları rezalet bağlamışım berbat görünüyor, bir daha takacağım sanırım da hepsi üste doğru gittiğinden saçma duruyor, yerçekimine yenik düşürüyorlar

Hocam ben pc hazırladım, fanlar her şey çalışıyor. EZ Debug led alttaki sarı yanıyor. Gpu takılı kablo takılı, dp porttan monitöre bağlı.

Monitör standby a alıyor. Neyi yanlış yapmış olabilirim? BIOS ekranı gelmiyor, simsiyah ekran direkt görüntü yok.
@Marix

Sarı ışık yanması DRAM görmemesi anlamına geliyormuş, ben hiç dokunmadım nasıl görmez, test yapılmıyor muydu doğru yere takmışlar zaten.

Şu an tekrar bios flashback deniyorum usb üzerinden. Bakalım ne olacak.

bios Flashı tekrar denedim, açıldı. Yardımcı olanlara teşekkürler.

Dosya Ekleri

• photo_2024-09-10_18-06-31.jpg
    photo_2024-09-10_18-06-31.jpg
    119 KB · Görüntüleme: 21
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı