Pegatron IPXSB-H61 2206 BIOS Güncelleme

İlk olarak rehbere göre yapanlar kolayca güncelleyebiliyor. Madem konuyu baştan aşağı okumuşsunuz gördüğünüz gibi diyeceğim sözü de görmüşsüzsünüz. Bende diyorum ki size yanlış yaptığınız bir yer var düzgünce anlatın diyorum siz rehbere göre yaptım diyorsunuz. Bu anlatmayarak rehberi suçlarsanız bende sizi sorunlu gösteririm bu böyle devam eder. Doğru düzgün konuşmasını bilenle alıp veremediğimiz yok beceriksizliklerinizi bana atmaya çalışırsanız bende size o dilde cevap vereceğimi takip eden kişiler biliyor.

Şimdi ya doğru düzgün ayrıntılı anlatın yada onlara dediğim gibi elinizde eski BIOS varsa açın yeni konuyu yol gösterelim. Elinizde yoksa servise verin yada eski anakartta BIOS güncelleyerek fazla birşey kazanacağınızı düşüneceğinize yeni kart almaya para ayırıp yeni sistem yapın veya eşdeğer ama kaliteli bir markadan anakart alıp(onu da şuan bulamazsınız aldığınızda düşünecektiniz) takarsınız.

Tamamdır, çok teşekkür ediyorum, şimdi BIOS güncellemede her şeyi söylendiği gibi yaptığım taktirde sorun olmaz değil mi?

Düzenleme: Bir de onu alıp sağ taraftaki slota mı takacağım ? Bu sorumu da cevaplarsanız yanlış bir şey yapmak istemiyorum, lütfen.
Bende güncelleme yapacağım siz başarılı oldunuz mu?
Birde benim anakartın revizyonu 1.03.

Sakın konuda anlatılanı yapmayın, yeni nesil ekran kartı takayım derken anakarttan olduk :) Kırmızı jumper yer değiştirince sistem açılmıyor, jumper orijinal halde veya tamamen çıkıkken Update 1 BAT çalışmıyor, Update 2'yi denerseniz geçmiş olsun. Sonuç ya bu tarihi anakartı servise götür ki 200 liraya 1155 anakartlar var satılık. Ya da bir bilgisayarcı bul BIOS atabilecek. Her 2 türlü de eziyet. Arkadaş kırmızı jumper demiş, fakat o jumperı yana alınca anakart açılmıyor bile. Sonra da yok siz beceremiyorsunuz diye kıvırmış.

Halen bu anakartla uğraşanlar varsa uğraşmasınlar. Bu anakartla 3 gündür uğraşıyorum BIOS 2206'ya güncellenmiyor. Güncellenmiş gibi oluyor BIOS'a girince versiyon yine 2202 olarak gözüküyor. Kısaca çöpe atın gitsin bu anakartı.

Aynen dostum ben de çok uğraştım ancak sonuç alamadım ve en sonunda internette ASUS H61M LX3 Plus R2.0 buldum sıfır gibiydi kaçırmadım kafam rahat şu an. 🙂

Bios sürümü: 2206
Tarih: 03.10.2012

Rar içindeki update oku belgesini okuyun. Belge içinde update 1 ve update 2 yazılanları, usb belleği bootable yapıp usb boot edip 98 ekranı geldiğinde belgede yazılan sıradaki şekilde update 1 yapıp bittiğinde update 2 yazılıp çalıştırılır. İşlem bittiğinde jumper'ı eski haline getirilip bios default yapmayı unutmayın.

İndirme bağlantısı: IPXSB-H61 2206.rar - Google Drive

Aynı yere yazacaksın.

Bu şekilde yapacaksın.

Yanlış yaptığın yer FLASH OVERRIDE jumper'ının yerini değiştirmiyorsunuz. Bu şekilde önceki konunda sorsa idin cevaplardık. Ancak bu gibi yanlışlarınızı açıkca yazmadığınızdan uğraşır durursunuz.

Burada hatalarını yazdım kontrol edin ve sadece bir konudan devam edin.
Burada dediğiniz gibi Flash Override jumperin yerini 1 pin sola kaydırım ve bilgisayarı açıp 98 ekranina update1 yazdım güncelleme yaptı. Sonra pc'yi kapattım tekrar açtığımda, eskiden casper yazısı geliyordu şuan pegatron yazısı geliyor fakat orada 1-2 dk bekliyor. O kısım geçtikten sonra Windows beklenmedik bir hatayla karşılaştı yazısı geliyor veya tekrar başlattığımda Windows onarım bölgesini açıyor. Ne yapmam gerekiyor yardımcı olur musunuz?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı