Pegatron IPXSB-H61 anakartlı sistemden tam verim almak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
3
Yer
Nebuchadnezzar
Daha fazla  
Meslek
Judge Dredd
Ben yazın sonunda bir PC toplamıştım. Ancak PSU ve anakart hakkında çok iyi bilgi sahibi olmadığım için satın aldığım yerdeki kişi de tanıdık olunca PSU ve anakartı o kişinin halletmesini rica ettim. Şimdi öncelikle sistemimi bir yazayım sonra sorularıma geçeyim.

• Intel Core i5 2400 3.1 Ghz bir işlemcim
  • R6850 Cyclone Edition bir ekran kartım
  • 4 GB 1333 Mhz DDR3 RAM’im (Tek slot)
  • Thermaltake Armor+MX bir kasam
  • Pegatron IPXSB-H61 bir anakartım var.

Bunların yanı sıra kaç Watt olduğunu çözemediğim sadece model no’sunu anlayabildiğim bir PSU’ya sahibim. Model no’da FSP35-60HCN yazıyor. Altında ise W/ Noise Killer yazısı var. Birkaç yerde araştırsam da ne olduğunu bulamadım.

Şimdi sorularıma geçeyim.

1- Anakartlar hakkında çok detaylı bilgiye sahip değilim ve ne yazık ki bu yüzden anakartımın güncelliği performansı vs hakkında senden bilgi almak istedim, yanı sıra ne kadar süre idare edebileceğini de.

2- PSU'mun kaç Watt olduğunu ve değiştirip değiştirmemem gerektiğini sormak istiyorum.

Bir de unutmadan bu sistemle yazın sıcağında hiçbir kasma sıkıntısı yaşamadan Crysis 2 ultra grafik ayarları 1920x1080p çözünürlük, DX11 paketi ve geliştirilmiş kaplama paketiyle beraber oynadım. Yani sistemimde sıkıntı yok. 6 aya yakındır da kullanıyorum. Şimdiye kadar benden kaynaklı bir mavi ekran hatası dışında da bir sıkıntı yaşamadım. (Youtube’da video izlerken alıyordum, araştırdım ve Flash Player’ımın ayarlarını değiştirince düzeldi.)

Sisteminden tam verim almak için en önemli tavsiyem Windows 8’e geçmen olacaktır. Windows 7 + SP1 + bütün güncelleştirmeler gibi stabil olan bu işletim sistemi aynı zamanda en güncel sürücü desteğine sahip. Bu bağlamda bileşenlerinden en yüksek performansı elde etmeni sağlayacaktır.

PSU’n 350 Watt fakat şanslısın ki markası FSP. FSP iyidir fakat HD 6850 ekran kartlı bir sistemde işi şansa bırakmaya gerek yok. Tavsiyem tez zamanda 500W 80+ sertifikalı bir PSU al.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı