Pek Bilinmeyen Oyunlar

Project Zomboid. İzometrik bakış açısıyla oynadığımız, post-apokaliptik bi' evrende geçen, zombi temalı hayatta kalma oyunudur kendisi. Ayrıntıları ve gerçekçiliği bu oyunu diğerlerinden ayıran özellikleridir. Mesela; camı kırıp eve girmek istediğinizde cam parçalarını temizlemeden atlarsanız bir yerleriniz kesilebilir, hatta enfeksiyondan ölüme bile gidebilirsiniz. Yemek yaparken makarna ve su koyduğunuzda karakteriniz hoşnut olmayabilir. Çünkü karakterinize tuzsuz bir makarna hazırlamış olursunuz. Oyunda yemek yapmak bile ayrı bir yetenek.

Oyunun hiç bir ayarını ellemeden oyuna daldığınızda 0 ila 2 ay arasında elektrik ve su tamamen kesilecektir. Bu yüzden kendinize güvenli bir sığınak bulduktan sonra hemen yeteri kadar benzin bulmalı, jeneratör bulmalı ve su depolamalısınız. Ayrıca evde otururken perdeleri kapatmayı da unutmayın! Aksi takdirde zombiler sizi görebilir. Balta bulduktan sonra ağaç kesip pencere ve kapılarınızı barikatla güçlendirmelisiniz. Bu işi yaparken aynı zamanda marangozluk yeteneği de kazanacaksınız. Marangozluk yeteneği kazandıkça da kendi eşyalarınızı, duvarlarınızı, çitlerinizi, kapılarınızı yapabileceksiniz.

Bir önceki paragraftan da anlayabileceğiniz üzere hangi yeteneğinizi kullanırsanız o yeteneğiniz gelişir. Ayrıca marangozluk yapmadan önce marangozluk kitabı okursanız daha hızlı bir gelişim gösterebilirsiniz.

Bu oyunu bir arkadaşınızla oynamayı da tavsiye ederim. Tek oynarsanız, o post-apokaliptik evrenin verdiği yalnızlığı hissedebilir; arkadaşınızla oynarsanız da birlikte hayatta kalmanın verdiği hazzı, sıcaklığı hissedebilirsiniz.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı