Peltier ile soğutucu yapmak mantıklı mı?

Uzun süredir platformda yani bura da yoktum, işin özü hayır, bu da yanlış bir tespit soğuyan bir su işlemciden sonra radyatöre oradan peltiere gelmesi bu şekilde devirdaim olması da performans bakımından fayda sağlamaz. Peltier ile radyatörün seri şekilde çalışması performans açısından pek yarar sağlamaz. Radyatör soğuyan suyu ısıtır ısınan suyu ise ortam sıcaklığına döndürmeye çalışır. Kim size bilgi vermişse sanırım test ederek ve yaparak bilgi vermemiş. Kısacası, sadece peltier ile ya da radyatör ile işlemciyi soğutmak daha doğru, daha uygun olur.

Dediğimi anlamamışsınız işlemciden gelen suyu radyatörden geçip peltiere verecek
 
Dediğimi anlamamışsınız işlemciden gelen suyu radyatörden geçip peltiere verecek.

Hayır net anladım😊 döngü şu şekilde işlemci, radyatör, peltier, işlemci, radyatör, peltier bu şekilde olmaz test yapmadığınız için anlamsız gelebilir ama, boş yere enerji sarfiyatı olur hem sisteme 1 derece bile etkisi olmaz. Peltier öyle bir saniye de suyu soğutamaz, böyle bir şey düşünüyorsanız kesinlikle yanlış. Peltier ile radyatörü aynı sistemde kullanmayın.
 
Dediğimi anlamamışsınız işlemciden gelen suyu radyatörden geçip peltiere verecek
bunula ilgili çok yerde araştırma yaptım, özellikle yaz aylarında sıvı soğutma çok etki edemiyor. Kendi sıvı soğutmam var tek fanlı onunla deneyeceğim. İzlediğim test videolarında ciddi ısı farkları var öyle 3-5 derece değil. Mesela normal sıvı soğutmada diyelim 70 dereceyi görüyorsan peltierli olanda max 30 dereceyi görüyorsun. İlerleyen zamanlarda yapmayı düşünüyorum. Ama hangi peltier daha iyi olur onu bilmiyorum.
 

Geri
Yukarı