Pençe kilit operasyonundaki amaçlardan biri Kerkuk ve Musul olabilir mi?

Boyle bir şey geldi aklıma. Amaçlardan biri bu olabilir mi? Bilgili arkadaşlar açıklarsa sevinirim.

Musul sorunu cidden tarihimizdeki önemli sorunlardan bir tanesi. O dönemin koşullarında Anadolu'da büyük bir isyan vardı ve bu yüzden Musul, misak-ı Milli'de yemin edildiği üzere yeni Türk devletine katılamadı.

Rusya global ambargo yedi yiyecek ekmek bulamıyorlar mı? Ayrıca biz "sınır güvenliği" adı altında ilerliyoruz Rusya gibi savaş ilan etmiyoruz. Türkiye'nin elinde bazı kozlar olduğu için Rusya'ya uygulanan büyük yaptırımlar Türkiye'ye uygulanamaz bunu da düşünün. Daha önce sınır güvenliği operasyonlarıyla temizlenen bazı bölgelere internet altyapısı, hastane, konut vb. inşa edildi. Oralar bizim eski topraklarımız ve şu an yavaş yavaş geri alıyoruz. Artık "vur ensesine al lokmasını" gözüyle bakılan bir Türkiye yok. Ayrıca ambargo uygulayacak olsalardı daha operasyon başlamadan bunun sinyalini verirlerdi. Operasyon kararları bir anda alınmıyor hepsinin siyasi sonuçları da planlanıyor elbette.

Hocam bilmediğimden soruyorum altyapı, evlerin inşa edildiği yerler neresi mesela?

Hocam bilmediğimden soruyorum altyapı, evlerin inşa edildiği yerler neresi mesela?
Hocam şu kaynakta bazı bilgiler verilmiş ama çok yüzeysel:

Bir dönem bunun gibi başka haberler çıkıyordu. Birkaç kere internet altyapısı çalışmaları olduğunu okumuştum fakat tam olarak nerelerde yapılıyor hatırlayamıyorum. Ayrıca yapılan her çalışmanın medyaya yansıtılmadığını da biliyoruz. Türkiye'nin o bölgelere hizmet götürmesi o bölgeleri sahiplenmesi anlamına geleceğinden bu tür haberler basında çok yer kaplamıyor. Amerika, Rusya, Avrupa oraları Türkiye'nin sahiplenmesini istemiyor.

Hocam şu kaynakta bazı bilgiler verilmiş ama çok yüzeysel:

Bir dönem bunun gibi başka haberler çıkıyordu. Birkaç kere internet altyapısı çalışmaları olduğunu okumuştum fakat tam olarak nerelerde yapılıyor hatırlayamıyorum. Ayrıca yapılan her çalışmanın medyaya yansıtılmadığını da biliyoruz. Türkiye'nin o bölgelere hizmet götürmesi o bölgeleri sahiplenmesi anlamına geleceğinden bu tür haberler basında çok yer kaplamıyor. Amerika, Rusya, Avrupa oraları Türkiye'nin sahiplenmesini istemiyor.
Oralar artık bizim.
Çoğu kişi askerimizin sadece terör ü bitirmek için orada olduğumuz sanıyor.
Ama öyle bir şey yok .
Şehitlerimizin kanı ile sulandı o topraklar.
Oradan daha çıkmak yok.

Musul ve Kerkük'ün. Bizim toprağımız olması imkansız eğer böyle bişey yaparsak ambargolara yaptırımlara maruz kalırız sonra hop geri adım atarız.

Oralar artık bizim.
Çoğu kişi askerimizin sadece terörü bitirmek için orada olduğumuz sanıyor.
Ama öyle bir şey yok.
Şehitlerimizin kanı ile sulandı o topraklar.
Oradan daha çıkmak yok.
Emin olum öyledir. Exxon Mobile ve İngiliz firmalar kapış kapış petrol çıkarıyor oradan.
Ayriyeten biz bu operasyonları Irak hükümeti ile ortak görüşerek yürütüyoruz. Türkiye'nin böyle bir şey yapmasına izin verilmez.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı