İnceleme Pentel 120 A3DX

İkinci kalem incelemem ile tekrar karşınızdayım.

Bu kalemi bir hocamda görmüştüm, hoşuma gitmişti. GraphGear 500 modeli ile birlikte aldım.

Kalemin genel amacı günlük kullanım ve yazı. Bu konuda gayet başarılı. Gövdesi tamamen plastik, ucu metal gibi görünüyor ama orası da plastik. Plastik öyle kalitesiz değil ama bir GraphGear 500’deki plastik gibi de değil tabii.

Mekanizmasına gelecek olursam; mekanizması plastikten oluşuyor ama gayet sağlam. Kısaca belirtmek gerekirse kalem tamamen plastik malzemeden yapılmış.

Görünüşü genel olarak benim hoşuma gitti, ağırlığı hissedilmeyecek kadar az, tutumu ve yazımı da gayet rahat unutmadan şunu da yazayım, çizim performansı gayet başarılı. GraphGear 500 modeli rahatsız etmeye başlayınca bununla devam etmişliğim oldu.

Uç kapasitesi yine benzer olarak yarım kutu alacak kadar var. Uç kırma gibi bir problemi de yok.
Genel olarak kalemi beğendiğimi söyleyebilirim, bir Faber-Castell Grip alana kadar bunu almanın daha iyi olacağını düşünüyorum.

İncelememi okuduğunuz için teşekkür ediyorum. Eksiğim varsa söylerseniz sevinirim. 😁


703A4823-F914-4508-AB14-B0A1329A9866.jpeg
FDE905F6-EDB7-46B7-8BAF-89398C905996.jpeg
79EA1921-37DD-46D1-839B-49EF53C44DFE.jpeg
CD4EAECA-DAD0-4CF7-B3FB-1534287913C7.jpeg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İkinci kalem incelemem ile tekrar karşınızdayım.

Bu kalemi bir hocamda görmüştüm, hoşuma gitmişti. Graphgear 500 modeli ile birlikte aldım.

Kalemin genel amacı günlük kullanım ve yazı. Bu konuda gayet başarılı. Gövdesi tamamen plastik, ucu metal gibi görünüyor ama orası da plastik. Plastik öyle kalitesiz değil ama bir graphgear 500'deki plastik gibi de değil tabii.

Mekanizmasına gelecek olursam; mekanizması plastikten oluşuyor ama gayet sağlam. Kısaca belirtmek gerekirse kalem tamamen plastik malzemeden yapılmış.

Görünüşü genel olarak benim hoşuma gitti, ağırlığı hissedilmeyecek kadar az, tutumu ve yazımı da gayet rahat unutmadan şunu da yazayım, çizim performansı gayet başarılı. Graphgear 500 modeli rahatsız etmeye başlayınca bununla devam etmişliğim oldu.

Uç kapasitesi yine benzer olarak yarım kutu alacak kadar var. Uç kırma gibi bir problemi de yok.
Genel olarak kalemi beğendiğimi söyleyebilirim, bir Faber Castell grip alana kadar bunu almanın daha iyi olacağını düşünüyorum.

İncelememi okuduğunuz için teşekkür ediyorum. Eksiğim varsa söylerseniz sevinirim. 😁


Hocam bir kalem almaya karar verdim sayısal öğrencisi aynı zamanda hafif çizim gerektiren bir meslek öğrencisiyim. Genel olarak matematik işlemleri, yazı yazma, hafif çizimler yapmak için kullanacağım. Daha önce hep rotring tikky kullandım uç yiyordu kiriliyordu hızlı bozuluyordu ve uzun kullanim için hiç konforlu değildi bu kaleme baktım hoşuma gitti almayı düşünüyorum sizin Max 200 TL olacak şekilde başka bir kalem öneriniz var mı bu söylediğim konularda kullanacağım tercihen konforlu ve uzun kullanımı olan bir kalem istiyorum. Link bırakabilirseniz sevinirim.
 
@Furkan Uçan neredeyse her çeşit kalemi kullandım. Çizim için GraphGear 500 daha iyi oluyor ama yazı yazarken çok fazla uç kırıyor. Kalitesi tartışılmaz ucun kırıldığını hissettirmiyor ama rahatsız etmiyor değil. 120 A3Dx yazı konusunda gayet rahat, çizim yaparken rahatsız etmiyor. Metal kalemlere göre gayet hafif. Pentel'in kalitesi de ortada zaten. Elimde çokça kalem var ama açık ara en çok kullandığım kalemdir kendisi. Çok övüyorum ama hak eden bir kalem. 🙂
Kargoyla beraber 95 liraya geliyor, İstanbul veya Bursa'da yaşıyorsanız Hakikat Kırtasiyede 70 lira civarına bulabilirsiniz. 🙂
 
@Furkan Uçan neredeyse her çeşit kalemi kullandım. Çizim için graphgear 500 daha iyi oluyor ama yazı yazarken çok fazla uç kırıyor. Kalitesi tartışılmaz ucun kırıldığını hissettirmiyor ama rahatsız etmiyor değil. 120 a3DX yazı konusunda gayet rahat, çizim yaparken rahatsız etmiyor. Metal kalemlere göre gayet hafif. Pentel'in kalitesi de ortada zaten. Elimde çokça kalem var ama açık ara en çok kullandığım kalemdir kendisi. Çok övüyorum ama hak eden bir kalem. 🙂
Kargoyla beraber 95 liraya geliyor, İstanbul veya Bursa'da yaşıyorsanız hakikat kırtasiyede 70 lira civarına bulabilirsiniz. 🙂

Sağ olun hocam alacağım bu kalemi. Bir de bu kalem için hangi uçları kullanayım önereceğiniz var mıdır?
 
@Furkan Uçan ben XQ Ceramics II kullanıyorum, zamanında birkaç kutu aldığım için hala bitiremediğimden bunu kullanıyorum. Normal kullanacaksanız yeterli olur. Çizim için alıp kullanacaksanız bütçeniz yeterse Pentel Ain Stein üzerine yoktur, henüz deneme şansım olmadı ama kullananlar öve öve bitiremiyorlar. 😀
 
@Furkan Uçan ben xq ceramics II kullanıyorum, zamanında birkaç kutu aldığım için hala bitiremediğimden bunu kullanıyorum. Normal kullanacaksanız yeterli olur. Çizim için alıp kullanacaksanız bütçeniz yeterse pentel ain stein üzerine yoktur, henüz deneme şansım olmadı ama kullananlar öve öve bitiremiyorlar. 😀

Hocam böyle bir şey buldum çakma olma ihtimali var mı elinizdekiyle karşılaştırabilir misiniz indirimse gözüküyor bayağı uygun set.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı