Pentium 4 ve HD4350 tabanlı sistemi upgrade

bahadr601

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba arkadaşlar, benim imkanım olmadığı için iyi kötu bir PC topluyorum ve oldukca acemiyim. Şu an elimde DDR2 RAM, Intel Pentium-4 2.66GHz işlemci ve ekran kartı olarakta Radeon HD4350 1GB yazıyor ama 512'ymiş. Elimde 256MB birtane RAM var ve PC aşırı derecede yavaş ve donuyor. Kaç GB ram ile düzelir ve neler yapmam gerekli? Bana yardmcı olursanız çok sevineceğim.

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM takviyesi iyi olur. Ancak sistem DDR2 eski bir sistem bu sisteme yatırım yapmak bence gereksiz olur. Ama imkanınız yok ise RAM iyi gelecektir. Sistem kaç GB RAM destekliyor ise takın diyeceğim ancak çok fazla da desteklemez.

Bana iyi kötü işimi görsun yeter. :) 2GB RAM yeterli olur mu acaba? Ona göre alıp takacağım.

Anakart'tan bahseder misin ? Marka ve model olarak yani. Eğer bilmiyorsan. CPU-Z yada Aida 64 ile öğrenebilirsin. Yada kasanın yan kapağını açarak görebilirsin.

Verdiğiniz anakart zaten maximum 4 GB ram destekliyor. Bütçeniz madem yeni bilgisayar almak için yetersiz ise 2 adet 2 GB' lık 667 MHZ ram alarak bilgisayarı bir nebze rahatlatabilirsiniz. Şunu da belirtmem gerekir ki piyasada DDR2 Ram' ler artık pek bulunmuyor. Biraz bakkal bakkal gezmeniz gerekecek.

İşlemci olarakta İntel Core 2 Duo E6700 düşünebilirsiniz. Benim aklıma bunlar geliyor. Dediklerimi 200 250 TL gibi bir fiyata temin edebilirsin. Tabi bulabilirsen.

Boğulmuş birine suni tenefüs yapmaktan farksız bu sistem :D

Verdiğiniz anakart zaten maximum 4 GB ram destekliyor. Bütçeniz madem yeni bilgisayar almak için yetersiz ise 2 adet 2 GB' lık 667 MHZ ram alarak bilgisayarı bir nebze rahatlatabilirsiniz. Şunu da belirtmem gerekir ki piyasada DDR2 Ram' ler artık pek bulunmuyor. Biraz bakkal bakkal gezmeniz gerekecek.

İşlemci olarakta İntel Core 2 Duo E6700 düşünebilirsiniz. Benim aklıma bunlar geliyor. Dediklerimi 200 250 TL gibi bir fiyata temin edebilirsin. Tabi bulabilirsen.

Boğulmuş birine suni tenefüs yapmaktan farksız bu sistem :D
Peki intel core2 alsam rahatlar mi kasma olmz demi

Bilgisayarın kasmaz diye bir şey asla söyleyemem. Ama dediğim gibi biraz daha rahatlayacaktır.(Hızlanma, donma azalması)

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00