Pentium bilgisayara hangi Windows kurulabilir?

Yer
İstanbul
RAM
4GB
SSD veya HDD modeli
WD5000LPVX
İşlemci
Intel Pentium N3540 @ 2.16GHz
Evde 2014'te alınmış bir laptop var. İçinde Windows 8.1 geldi. O zaman da kasıyordu. Sonra nedense 10'a yükseltmiştik. Ben de 2 yıl önce ona 7 kurdum ama driverları sadece 8.1 ve 10'u desteklediği için tekrar 8.1 kurdum. Geçen gün explorer.exe hiç açılmamaya başladı. Şu anda 8.1 Embedded Industry Pro kurulu ve o da feci kasıyor. Hafif bir Linux dağıtımı kuracaktım ama hem ailem kullanamadığı için hem de çalıştırması gereken tek uygulama Linux'u desteklemediği ve Wine ile de çalışmadığı için vazgeçtim. Buna sürücülerini destekleyecek ne kurabilirim?

Ben 2GB RAM ve E4500 2.20Ghz ile Windows 8.1 SG kurdum mis gibi çalışıyordu.

Modlanmış bir Windows 8.1 kurabilirsiniz. Ghost Spectre kullandım bir sorun yaşamadım ama %100 güvenilir demiyorum.

Hocam sizde bir problem var sanırsam. Bende şuan Windows 8.1 kurulu 2. diskimden yazıyorum ve bu disk ölüm eşiğinde, sizden daha yavaş çalışması gerekir ve internet gezinmek vb. işler için rahatça kullanabiliyorum. RAM'im 4 GB, işlemci E8400 bunu da belirtmem de fayda var.

Ben Pentium işlemcili laptopa Win 10 kurdum bir sorunu da yok.

Ben Pentium işlemcili laptopa Win 10 kurdum bir sorunu da yok.
Her Pentium aynı değil. Sizdeki daha yeni bir Pentium işlemci olabilir. Önemli olan model adı. Sadece Pentium deyince bir anlamı olmuyor. Sonuçta bir 2000'lerden kalma Pentium var, bir de birkaç yıllık Pentium var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…