Pentium bilgisayara hangi Windows kurulabilir?

Yer
İstanbul
RAM
4GB
SSD veya HDD modeli
WD5000LPVX
İşlemci
Intel Pentium N3540 @ 2.16GHz
Evde 2014'te alınmış bir laptop var. İçinde Windows 8.1 geldi. O zaman da kasıyordu. Sonra nedense 10'a yükseltmiştik. Ben de 2 yıl önce ona 7 kurdum ama driverları sadece 8.1 ve 10'u desteklediği için tekrar 8.1 kurdum. Geçen gün explorer.exe hiç açılmamaya başladı. Şu anda 8.1 Embedded Industry Pro kurulu ve o da feci kasıyor. Hafif bir Linux dağıtımı kuracaktım ama hem ailem kullanamadığı için hem de çalıştırması gereken tek uygulama Linux'u desteklemediği ve Wine ile de çalışmadığı için vazgeçtim. Buna sürücülerini destekleyecek ne kurabilirim?

Hocam hafif bir Linux dağıtımı kurup, QEMU/KVM veya VMware kullanarak Windows sanal makinesi oluştururak programı orada kullanın.
VBox'ın seamless özelliğiyle denemiştim ama bilgisayarı ben kullanmayacağım.

Hocam sizde bir problem var sanırsam. Bende şuan Windows 8.1 kurulu 2. diskimden yazıyorum ve bu disk ölüm eşiğinde, sizden daha yavaş çalışması gerekir ve internet gezinmek vb. işler için rahatça kullanabiliyorum. RAM'im 4 GB, işlemci E8400 bunu da belirtmem de fayda var.
Zaten bu bilgisayarda donanımsal bir sıkıntı var ama neyden kaynaklandığını çözemedim.

Biraz önce Windows 10 Single Language'ın 2015'te çıkan ilk sürümlerinden birini kurdum ve tahminimce LTSC. Akıcı çalışıyor gibi görünüyor. Tepki süresi çok kısa. Tarayıcı olarak Chromium kurdum. Yarın diğer uygulamaları kurunca sonuca göre cevap olarak işaretlerim.
Düzenleme: Şu anda sistem sorunsuz çalışıyor. Geri kalanları da kurdum.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı