Pentium E2140 sisteme işletim sistemi önerisi

PROguz_2005

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 5500 İşlemci
Kingston Furry (8x2)16 GB RAM
PNY 240 GB SSD + 1TB Kingston NV2 M2 SSD
Asus Dual RX 6600 8gb ekran kartı
GAMEPOWER 500W PSU
Cümleten hayırlı günler elimde;
-Intel Pentium E2140 işlemci. (haricî ekran kartı yok)
-2.5 GB DDR2 RAM.
-250GB HDD olan bir sistem mevcut bu sistem için hızlı bir sistem önerebilir misiniz? Windows 7 yükledim ama tarayıcı açılışı vs oldukça yavaş hem de güncelleme almıyor. Aklımda Linux tabanlı bir sistem var ama hangisi hiçbir fikrim yok bugüne kadar hep Windows kullandım Linux'u hiç bilmiyorum. Windows'tan geçen biri için rahat alışabileceği bir sistem olsun mümkünse. Tavsiyelerinizi bekliyorum 🙂 (bu arada sistem de oyun vs oynanmayacak sadece tarayıcı, yazıcı vs kullanılacak)

Debian LXDE, LXQT, XFCE veya MATE olabilir sanırım. Aralarından en çok beğendiğini kurabilirsin.

Debian kurmanın zor olduğunu söyleyen arkadaşlar için, artık LiveISO ile kurmak çok çok basit hale geldi Calamares yükleyici sayesinde. O yüzden başlangıç seviyesindeki birisi için bile güzel bir distro oldu.

Debian LXDE, lxqt, Xfce veya Mate olabilir sanırım. Aralarından en çok beğendiğini kurabilirsin.

Debian kurmanın zor olduğunu söyleyen arkadaşlar için, artık liveıso ile kurmak çok çok basit hale geldi Calamares yükleyici sayesinde. O yüzden başlangıç seviyesindeki birisi için bile güzel bir distro oldu.

Peki aynı şekilde USB'ye yazdırıp Windows kurulumu gibi USB'den boot edip de mi kurulumu yapıyoruz?

Peki aynı şekilde USB'ye yazdırıp Windows kurulumu gibi USB'den boot edip de mi kurulumu yapıyoruz?

Evet. Ama belirli adımlarda farklılıklar mevcut. Bu yüzden bir kurulum rehberi izlemenizde fayda var.

Tamamdır izlerim teşekkür ederim 🙂

Bu arada lxle dağıtımına bakabilirsiniz. Çok hafif bir dağıtım ve Ubuntu tabanlı olduğu için başlangıç için bayağı rahat olacaktır.

Cümleten hayırlı günler elimde;
-Intel Pentium E2140 işlemci. (haricî ekran kartı yok)
-2.5 GB DDR2 RAM.
-250GB HDD olan bir sistem mevcut bu sistem için hızlı bir sistem önerebilir misiniz? Windows 7 yükledim ama tarayıcı açılışı vs oldukça yavaş hem de güncelleme almıyor. Aklımda Linux tabanlı bir sistem var ama hangisi hiçbir fikrim yok bugüne kadar hep Windows kullandım Linux'u hiç bilmiyorum. Windows'tan geçen biri için rahat alışabileceği bir sistem olsun mümkünse. Tavsiyelerinizi bekliyorum 🙂 (bu arada sistem de oyun vs oynanmayacak sadece tarayıcı, yazıcı vs kullanılacak)
Lubuntu işinizi görür.
32 bit veya 64 bit kurabilirsiniz.

Debian LXDE, LXQT, XFCE veya MATE olabilir sanırım. Aralarından en çok beğendiğini kurabilirsin.

Debian kurmanın zor olduğunu söyleyen arkadaşlar için, artık LiveISO ile kurmak çok çok basit hale geldi Calamares yükleyici sayesinde. O yüzden başlangıç seviyesindeki birisi için bile güzel bir distro oldu.
Geçen gün netinst isosunu denedim. Calamares değildi. Masaüstü ortamıyla gelen isolarda mı mevcut calamares?

Bu arada lxle dağıtımına bakabilirsiniz. Çok hafif bir dağıtım ve Ubuntu tabanlı olduğu için başlangıç için bayağı rahat olacaktır.

Teşekkür ederim tekrardan :)

Teşekkür ederim :) PC de sadece 32 Bit var onu indiririm.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı