Pentium E5300 sistem için Windows'a benzer Linux dağıtımı önerisi

Muhammed AKYÜZ

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Laptop Modeli: CASPER Nirvana MB50IA1
İşlemci(CPU): Intel İ3 2350M 2.30GHz
Ram: 8 GB
Dahili Ekran Kartı: İntel HD 3000
Harici Ekran Kartı(GPU): ATI Radeon HD 6470M
Disk: Kingstone 240 GB(SSD)
Selam, benim bilgisayarım çok çok eski ve Windows 7'de dahi kasıyor. Bu sisteme Linux kurmayı düşünüyorum ama sorun çıkarmayacak ve Windows gibi kolay bir Linux dağıtımı arıyorum. Linux'ta hem oyun hem tarayıcı kullanmak istiyorum. Oyun olarak da yeni değil zaten eski 3D oyunlar yani benim için Roblox açsın yeter. Linux'un Windows gibi kolay hangi dağıtımını öneririsiniz?

Sistem Bilgilerim

Anakart: Gigabyte G31M-ES2L
İşlemci: Intel Pentium E5300 2.60 GHz (2 çekirdek)
RAM: 4 GB (DDR2)
Ekran Kartı: ATI Radeon HD 4600

Selam, benim bilgisayarım çok çok eski ve Windows 7'de dahi kasıyor. Bu sisteme Linux kurmayı düşünüyorum ama sorun çıkarmayacak ve Windows gibi kolay bir Linux dağıtımı arıyorum. Linux'ta hem oyun hem tarayıcı kullanmak istiyorum. Oyun olarak da yeni değil zaten eski 3D oyunlar yani benim için Roblox açsın yeter. Linux'un Windows gibi kolay hangi dağıtımını öneririsiniz?

Sistem Bilgilerim

Anakart: Gigabyte G31M-ES2L
İşlemci: Intel Pentium E5300 2.60 GHz (2 çekirdek)
RAM: 4 GB (DDR2)
Ekran Kartı: ATI Radeon HD 4600

İlk başta söylemek isterim ki Linux'ta Roblox açamazsınız. Onun dışında Linux Mint öneririm.

İlk başta söylemek isterim ki Linux'ta Roblox açamazsınız. Onun dışında Linux Mint öneririm.

Winegar ve waydroid ile oynanabiliyor Roblox.

Teşekkür ederim Linux Mint denedim çalışmadı

Sistemine wattos yüklemen daha iyi olacaktır. Boşta 300-400 MB bir bellek tüketimi söz konusu. Daha ağır ama daha özelliştirilebilir Xfce ile gelen Linux Lite dağıtımına da bakabilirsin.

Sistemine wattos yüklemen daha iyi olacaktır. Boşta 300-400 MB bir bellek tüketimi söz konusu. Daha ağır ama daha özelliştirilebilir Xfce ile gelen Linux Lite dağıtımına da bakabilirsin.
teşekkür ederim deneyeceğim

Resmi olarak desteklenmiyor hocam. Yoksa bende bilirim emülatörden oynamayı.

Winegar emülatör değil, Wine temelli Roblox için geliştirilmiş bir derleyici.

Sadece Waydroid emülatör, o da Android uygulamaları için gelişmiş wsa benzeri performanslı bir emülatör.

Waydroid'i Linux'a kurmayı beceremedim hocam, ya benim beceriksizliğim ya da paketler bozuk.

Dağıtımdan dağıtıma yapman gereken adımlar değişebiliyor. Mesela Fedora da Waydroid'i kurman yeterken Arch'ta zen kernele geçmen gerek ekstradan.

Ubuntu'ydu dağıtım.

Resmi olarak desteklenmiyor hocam. Yoksa bende bilirim emülatörden oynamayı.

@392578 inanmıyorsanız alın:
1707227155516.png

Technopat Haberler

Geri
Yukarı