Pentium E6300 sistem yükseltme

Daha fazla  
Evet arkadaşlar 300W PSU'ya sahip 7 senelik bir bilgisayarım var ve eski PC bileşenleri;

• Anakart : ECS GT41W' idi sanırsam (o kadarda önemli değil konu için.)
  • İşlemci : İntel Pentium E6300 65W
  • Ram : 800 MHz hızda çalısıyor fakat bilmiyorum markasını.
  • Ekran Kartı : HD 4300-4500

Ve Yeni alıp değiştirmek istediklerim;

Arkadaşlar anakart olarak hangisini seçmeliyim?
Ve bu yeni sistemi eski bilgisayarıma monta edersem bilgisayarın yükü kaldırmama ihtimali var mıdır?
Yeni sistemin zarar görmemesi için yeni bir PSU'da getirtmek zorunda mıyım?
Bu sisteme eski ekran kartını takarsam herhangi bir sıkıntı yaşar mıyım?

Kasa, PSU, ekran kartı önerilerinizi de beklerim.

Ek olarak ileriki zamanda kasa alacağım PSU'yu Aerocool KCAS 600W 80+ Bronze 12V 45A Aktif PFC Güç Kaynağı Fiyatı 260 TL olarak belirledim. Kasa olarak 2x 3.0, 2x 2.0 USB girişli F/P ürünü olan kasalar tercihimdir. Önerilerinizi beklerim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakart olarak ben olsam MSI ve ya ASUS seçerdim.Bu alacaklarını eski kasaya monte etmemeni öneririm çünkü güç kaynağını belirtmemişsin fakat muhtemelen yetmeyecektir. Ve de hadi diyelim eski kasaya bir şekilde monte ettin, bu sefer yeni kasa alınca tekrar söküp takmakla uğraşacaksın bunları yaparken bileşenlere zarar verme ihtimalin falanda var yani bilmiyorum yine tercih senin ama hiç uğraşma derim almışken yeni kasada al. Ekran kartı olarak bir şey söyleyemeyeceğim çünkü yeni işlemci eski ekran kartıyla çalışır mı bilemedim, çalışsa bile ne kadar düzgün çalışır. Onun için bu konuda yorum yapmıyorum. Son olarakta seçtiğin güç kaynağı fazla gibi geldi bana onun yerine şunlara bakabilirsin;
332.png

Pardon güç kaynağını görmemişim ama yetmez büyük ihtimalle.

Arkadaşlar bu arada yeni farkına vardım alacağım anakart micro atx yani micro atx bir kasa lazım kusura bakmayın :)

Bu arada Aerocool VX Serisi 500w Güç Kaynağı (AE-VX500) alacağım psu eski sistemi dahil etmeyeceğim sadece dvd raw ve hdd lerini kullanacağım yeni sistemde. Sadece kasa ihtiyacım var şu an. Uygun fiyatlı anakartın Usb'dir ve diğer özelliklerini rahatca kullanacağım bi kasa varsa iyi bir model işime yarayabilir. Şimdiden teşekkür ediyorum.
Ekran kartı olarak gt 1030 kullanacağım.

Asıl sen kusura bakma ben dikkat etmemişim.:neşeli: Buyur şöyle bir kasa olabilir;
Eki Görüntüle 252452
Estağfurullah ben geç gördüğüm için asıl hata bende :)

Deep Cool Smarter LED 1xUSB 2.0, 1xUSB 3.0, 1xAudio, 1xMic Fiyatı
iyi mi sizce bu kasa.
Bu aerocool qs240 çok şekil duruyor haa hoşuma gitmedi değil :D
Aerocool VX Serisi 500w Güç Kaynağı (AE-VX500)
sizce sığarmı bu o kasaya ?
Soru yanlış oldu gtx 1080 bile sığar mı 3 fanlı ? :D

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı