Pentium G3258 ve GTX 750 Ti sistem darboğaz sorunu

5harf

Kilopat
Merhabalar Ali ben.
Yakın zamanda monitörümü değiştirdim. 1366x768 çözünürlüğe sahip monitörden 1620x1050 çözünürlüğe sahip bir monitöre geçtim. Ekran kartımın 1920x1080 çözünürlüğe kadar performans verdiğini bildiğimden sıkıntı olacağını sanmayıp aldım. Fakat şöyle ki 1366x768'de 60 FPS aldığım oyunlardan (ETS2, Cities Skylines vb.) 1620x1050'de 28 FPS almaya kadar düştüm. Bu durumdan dolayı ne yapsam diye kararsız kaldım.
Uzun lafın kısası eğer ekran kartımı GTX1050 Ti veya benzeri bir kartla yenilersem aşağıdaki özelliklere sahip sistemim darboğaza düşer mi? Yoksa ekran kartıyla uğraşmayıp aldığım monitörü satıp yeni bir monitör mü alsam? Ha, bir de eğer ekran kartı alırsam (monitörde HDMI çıkışı olup olmadığını kontrol ettiysem de hatırlamıyorum o yüzden) "HDMI to VGA" dönüştürücü alırsam performans kaybım ne kadar olur?

Sistemim şöyle;
MSI H81M-P33 Anakart
MSI Nvidia GTX 750 Ti Twinfrozr Gaming ekran kartı
Gskill 2x4GB 1600Mhz DDR3 RAM
Intel Pentium G3258 3.2 GHz işlemci
Transcend (120 Gb olması lazım o da 220S serisi sanırım) SSD
1 TB Toshiba (7200 RPM olması lazım) sabit disk
O.S. Win 7 Ult.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aslında 750ti bahsi geçen oyunları 1080p de dahi düşük ayarlarda 28'den fazla FPS verir. Sizin önemli olan ayarlarınız. Çözünürlük arttıkça darboğaz artmaz, aksine düşer.
Bu sisteme 1050Ti fazla gelir. Yani 750ti'da dahil olmak üzere daha güçlü ne alsanız darboğaz yapar artık çünkü 2/2 bir işlemciden bahsediyoruz.

Ayrıca HDMI to VGA çeviriciler performans kaybına sebep olmaz sadece gecikme kısmında biraz artış olabilir.

40-50 fps gördüğüm oluyor tabi ama 28e düşmesi çok can sıkıcı ondan böyle bir düşünceye girdim.
Görünüşe bakılırsa 1 sene sonra falan bu sistemi baştan aşağı yenileyeceğim. Zaten 1 parçayı değiştirsem gerisi ip gibi sıralanmak zorunda.
Bilgi için teşekkürler.
Aslında 750ti bahsi geçen oyunları 1080p de dahi düşük ayarlarda 28'den fazla FPS verir. Sizin önemli olan ayarlarınız. Çözünürlük arttıkça darboğaz artmaz, aksine düşer.
Bu sisteme 1050Ti fazla gelir. Yani 750ti'da dahil olmak üzere daha güçlü ne alsanız darboğaz yapar artık çünkü 2/2 bir işlemciden bahsediyoruz.

Ayrıca HDMI to VGA çeviriciler performans kaybına sebep olmaz sadece gecikme kısmında biraz artış olabilir.

Harici soğutucum yok ama stock soğutucu ile 3.8Ghz'e kadar O.C. ettiğim oldu yanacak kadar ısındığını görmedim henüz. Zaten son 2 yaz bilgisayarı kullanamadığımdan kışları tabii ki O.C.'siz geçmiyor. Şu anda da 3.4 olması lazım azıcık ağırdan almıştım en son.
Harici soğutucun varsa acıma yapıştır bi O.C. Zaten bu işlemci zorlanmak için doğmuş.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı