Pentium M 740 için işletim sistemi önerisi

supernovaa

Hectopat
Merhaba arkadaşlar,

Bir yakınım eski bir laptop getirdi. İnternette gezinemeye yetecek kadar bir işletim sistemi kurmaya çalışıyorum. Birçok 32 Bit Linux ve Windows sürümleri denedim. Kurulum vs gayet hızlı bir şekilde olmasına rağmen. Firefox açınca işlemci kullanımı %100 oluyor ve web'te gezinmek imkansız hale geliyor. Tavsiye edeceğeniz bir işletim sistemi var mı? Teşekkürler.

Pentium M 740 1.73 GHz (32 Bit - Tek çekirdek)
2 GB 533 MHz DDR2
Intel® 915GM GPU
120 GB SSD

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar,

Bir yakınım eski bir laptop getirdi. İnternette gezinemeye yetecek kadar bir işletim sistemi kurmaya çalışıyorum. Birçok 32 Bit Linux ve Windows sürümleri denedim. Kurulum vs gayet hızlı bir şekilde olmasına rağmen. Firefox açınca işlemci kullanımı %100 oluyor ve Web'te gezinmek imkansız hale geliyor. Tavsiye edeceğeniz bir işletim sistemi var mı? Teşekkürler.

Pentium m 740 1.73 GHz (32 Bit - tek çekirdek)
2 GB 533 MHz DDR2.
Intel® 915GM GPU.
120 GB SSD.

Linux Lite, clear Linux, ferenos classic. Masaüstü ortamı olarak Xfce olan dağıtımlara gitmek daha mantıklı olur. Firefox yerine daha hafif tarayıcılara yönelinebilir.

Hocam antiX deneyin. Bu tarz işlerde son kale dağıtımı önerimdir.

Linux Lite, clear Linux, ferenos classic. Masaüstü ortamı olarak Xfce olan dağıtımlara gitmek daha mantıklı olur. Firefox yerine daha hafif tarayıcılara yönelinebilir.
Xfce bile ağır gelir önermem. Lxde tercih edin. Ya da antiX gibi aktif masaüstü kullanmayan dağıtımlar.

Merhaba arkadaşlar,

Bir yakınım eski bir laptop getirdi. İnternette gezinemeye yetecek kadar bir işletim sistemi kurmaya çalışıyorum. Birçok 32 Bit Linux ve Windows sürümleri denedim. Kurulum vs gayet hızlı bir şekilde olmasına rağmen. Firefox açınca işlemci kullanımı %100 oluyor ve web'te gezinmek imkansız hale geliyor. Tavsiye edeceğeniz bir işletim sistemi var mı? Teşekkürler.

Pentium M 740 1.73 GHz (32 Bit - Tek çekirdek)
2 GB 533 MHz DDR2
Intel® 915GM GPU
120 GB SSD
Linux veya linux kullanan diğer programları kurmanızı öneririm.

LXDE'nin daha hafif olduğunu bilmiyordum. Teşekkür ederim bilgi için.
Lubuntu 18 sürümünden sonra Lxde'yi bırakıp Lxqt'ye döndü. Sonra unutulmaya yüz tuttu gibi oldu. Güzelim masaüstü haphafif. Hafiflik isteyip, aktif masaüstü olsun diyenler için birebir. Lxde öntanımlı olan dağıtım örnekleri:

LXLE
Fedora Lxde spin
Endeavour Os (internetli kurulumda Lxde seçilebilir)
Debian Lxde
Aklıma gelenler bunlar.

Aktif masaüstü olmasın derseniz boşta ram kullanımını 200 mb'nin altına hatta 100 mb'lere düşürebilirsiniz. Aklıma gelenler:

antiX
Sparky Linux minimal gui
Bodhi Linux
.
Bunlar dışında kullanması zor, işlevselliği ve program desteği de bir o kadar kötü dağıtımlar var. Hobi dışında önermiyorum. Bunlara örnek:
Tiny core
Absolute Linux
Puppy linux (usbde taşınabilir olarak kullanılırsa işlevsel.) / Fatdog64 / Easy Os, bunlar da puppy türevleri sayılır.
Slax(yine usb'de taşınabilir kullanılırsa tercih edilebilir)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı