PETG kullanım öncesi ısıtma nedir?

rocimert

Femtopat
Daha fazla  
Selamlar, PETG ile ilk fonksiyonel baskılarımı planlıyorum. Yabancı forumlarda ve Bambu'nun sitesinde PETG filamentleri kullanım öncesi 8 saat 50-60 derecede ısıtma/kurutma önerisi mevcut. Siz bunu yapıyor musunuz? Elimde şu anda porima PETG filament mevcut, onun web sitesinde de kurutma önerisi 2-4 saat 30-40 derece ısıtma denmiş, o da bambudan farklı olunca sizin tecrübelerinizi öğrenmek istedim.

Selamlar, PETG ile ilk fonksiyonel baskılarımı planlıyorum. Yabancı forumlarda ve Bambu'nun sitesinde PETG filamentleri kullanım öncesi 8 saat 50-60 derecede ısıtma/kurutma önerisi mevcut. Siz bunu yapıyor musunuz? Elimde şu anda porima PETG filament mevcut, onun web sitesinde de kurutma önerisi 2-4 saat 30-40 derece ısıtma denmiş, o da bambudan farklı olunca sizin tecrübelerinizi öğrenmek istedim.
Neredeyse 1 kg’a yakın bitirdim, hiç denemedim o şekilde ama belki beklemiş, nemlenmiş olanlar için öyledir.

Laboratuvarda denedim. ESUN marka kullanmaktayım. Bir fark olmadı. Yüzey kalitesi de aynı. Basım parametrelerini de değiştirmedim. 1 aydır açıkta duran ESUN ile deneme yaptım. Haftaya çekme testi yapacağım. Bastığım numuneleri vakumlu poşete koydum.

Laboratuvarda denedim. ESUN marka kullanmaktayım. Bir fark olmadı. Yüzey kalitesi de aynı. Basım parametrelerini de değiştirmedim. 1 aydır açıkta duran ESUN ile deneme yaptım. Haftaya çekme testi yapacağım. Bastığım numuneleri vakumlu poşete koydum.

Güncelleme yapıyorum.
Porima kullanırken daha verimli baskı alabilmek için ön ısıtma yapılabilir. Parça çok detaylı olacaksa 3 saat 35 derece sıcaklıkta ön ısıtma iş görüyor.
Robo90 için kesinlikle lazım. Yüzey kalitesine katkısı olmakla beraber basım kolaylığı da sağlamakta.
Microzey deneyeceğim.
ESUN ve SUNLU marka PETG filamentlerde 1 ayı geçmesine rağmen sorunsuz aynı baskı kolaylığı ve yüzey kalitesini aldım. Özellikle detaylı çıktılarda değişiklik olmadı kaliteden.

Şunu da eklemek isterim; yüzey kalitesi çok önemli değilse ve durmaksızın baskı yapıyorsanız ön ısıtmaya gerek yok. Açıkta uzun süre ( 1 ay gibi) bekleyen filamentleri ısıtmak şart. Her kullanımda uzun ara vermeyeceksen vakumlu poşete koymaya gerek yok. Ama baskı sırasında çıtırtı sesleri alıyorsan işlemi durdurmalısın ve filamenti kurutmalısın. İlk katman yapışmıyorsa kurutmalısın. Bu kurutma olayı biraz da filamentlerin bulunduğu ortama da bağlı. 40% ve üzeri nem varsa ortamda kurutmak şart. Ben laboratuvarda kullanıyorum ve 10% oranını geçmemekte. Filamenti kuruttuktan sonra vakumlu poşette saklayabilirsin de.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı