- Makaleler
- 33
Biz de diyoruz ki daha öncesi önemli değil. Bizim dediklerimizi dediğimiz şekilde uygulamalısın.Daha önceden denedim.
Zaten öyle olmalıSorun yok şarjı bitmiş![]()
Biz de diyoruz ki daha öncesi önemli değil. Bizim dediklerimizi dediğimiz şekilde uygulamalısın.Daha önceden denedim.
Zaten öyle olmalıSorun yok şarjı bitmiş![]()
Format atarken karşılaştığınız hata ne ben sizin format atmayı bildiğinizi sanmıyorum.Daha önceden denedim.
Bu aşamaya gelmemiş ki silsin.Eki Görüntüle 866325
Bu aşamada hepsini de sildiniz mi?
Bu aşamada Shift + F10 tuşları ile CMD ekranını açıp şu kodları girin. Akil hocamın dediği gibi diski komple silmenize yarar:Eki Görüntüle 866325
Bu aşamada hepsini de sildiniz mi?
Virüs, solucan gibi davranıp antivirüs programını nasıl devre dışı bırakabilir ki?Kaspersky vardı ancak virüs bir solucan gibi davranıp AV’yi devre dışı bırakmış.
Sadece bunları kullanıyorsanız Petya nasıl bulaştı?Bilgisayarıma Microsoft teams hariç herhangi bir şey yüklemedim site olarak sadece technopat‘tayım
Format atmayı bildiğine emin misin?
Çok attım.
BIOS a girebiliyorsan format atabilirsin.
Girilmiyor.
Peki madem BIOS'a girilmiyor, o formatı nasıl attınız?Format attım tekrardan kurukafalı yere attı.
Biraz çılgın bir virüs.@Linuxginar neden şaşırdınız.
Çok garip, arkadaşın bilgisayarına daha önce de wannacry bulaşmış. Arkadaş yine format atmış. Yine gitmemiş. Fareyi hareket ettiremiyormuş, fare adeta bağımsızlığını ilan edip Edge'i açıyor ve oradan da wannacry indiriyormuş. İndirdikten sonra da direkt onu açıyormuş:
Sisteme kendiliğinden virüs iniyor
Merhabalar, ben 4 gün önce internette dolaşıyordum ve masaüstüme bir kısayol gelmiş. Adına baktım ve adı Wannacry'dı. Adını görünce direkt fidye virüsü olduğunu anladım, görünce direkt sildim. 10 dakika daha dolaştım, yine masaüstüne döndüm ve yine wannacry. Ben de bilgisayara en temizinden...www.technopat.net
Bu aşamada Shift + F10 tuşları ile CMD ekranını açıp şu kodları girin. Akil hocamın dediği gibi diski komple silmenize yarar:
Bundan sonra en baştan mümkünse farklı bir USB ile normal bir şekilde format atmayı deneyin.
- Diskpart
- List disk.
- Select disk 0 (sistemde 2 disk varsa disk 1 için bu kodları baştan aşağı tekrar uygulayın ve bu sefer disk 1 yazın.)
- Clean
Bu arada o kadar insanı yormam vs. demişsiniz ama hiçbir öneriyi uyguladığınızı göremiyorum. Bu da yormak değil midir?
Çok garip, arkadaşın bilgisayarına daha önce de wannacry bulaşmış. Arkadaş yine format atmış. Yine gitmemiş. Fareyi hareket ettiremiyormuş, fare adeta bağımsızlığını ilan edip Edge'i açıyor ve oradan da wannacry indiriyormuş. İndirdikten sonra da direkt onu açıyormuş:
Sisteme kendiliğinden virüs iniyor
Merhabalar, ben 4 gün önce internette dolaşıyordum ve masaüstüme bir kısayol gelmiş. Adına baktım ve adı Wannacry'dı. Adını görünce direkt fidye virüsü olduğunu anladım, görünce direkt sildim. 10 dakika daha dolaştım, yine masaüstüne döndüm ve yine wannacry. Ben de bilgisayara en temizinden...www.technopat.net
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.