PFN_LIST_CORRUPT mavi ekran hatası

maviekranyiyen

Femtopat
Daha fazla  
İlk basta minidump dosyalarımı paylaşacağım ama ilk basta bilgisayarım yönetici olarak hiçbir şey açmıyor "pen_lıst_corrupt" hatası aldıgım gibi bilgisiyarımı kapatacağım ama mavi ekran yiyorum. Memtest86 ile PC test edilemiyor, daha dogrusu D: Diskim Memtest86'da gözükmüyor. Benim araştırmalarıma göre bellekte sıkıntı var ama anlayamadım. Son olarak PC'yi hata ayıklamamayı açınca INVALID_KERNEL_HANDLE hatası alıyorum ama sadece "pen_lıst_corrupt tun" minidumpu var.

BIOS güncelleyin. BIOS default edip kaydedin.

Xbox/gamepad türü bir aygıt varsa çıkartın, yazılımlarını silin.

Genshin Impact kaldırın, memtest yapın.
Sistem yeterli derecede açılı akalmıyorsa RAM'lerden birini çıkarıp deneyin. Hangisinde rahat duruyorsa o şekilde memtest yapıp sonucu paylaşın sonra diğerini test edin.

Windows güncel değil gibi güncelleyin.

PFN_LIST_CORRUPT hatasından bahsediyorsunuz anladığım kadarıyla. Elinizde güncel olan dumpları paylaşın yeterli

BIOS güncelleyin. BIOS default edip kaydedin.

Xbox/gamepad türü bir aygıt varsa çıkartın, yazılımlarını silin.

Genshin Impact kaldırın, memtest yapın.
Sistem yeterli derecede açılı akalmıyorsa RAM'lerden birini çıkarıp deneyin. Hangisinde rahat duruyorsa o şekilde memtest yapıp sonucu paylaşın sonra diğerini test edin.

Windows güncel değil gibi güncelleyin.
çok saolun hepsini deneyecegim ama bir sıkıntı vat memtest diskimi görmüyor ve Genshin Impact kaldırın bu ne demek onuda bilmiyorum tam olarak anlatsanız iyi olur
birde pubg mobil gameloop emulator oynarken cpu % 90 falan oluyor oynarkende mavi ekran alıyorum

Bu arada ben de aşağıdaki rehberin linkini vereyim o halde. Bu rehber videoya göre Memtest86 testi uygulayıp sonucun fotoğrafını bizimle paylaşabilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

tamam saolun deneyecegim
ramim 8 gb memteste gözükmüyor ve bir tane ram baglı pc ye

Dosya Ekleri

• 2021.04.06-23.16.png
    2021.04.06-23.16.png
    92,5 KB · Görüntüleme: 61
Memtest için attığım rehberi izler misiniz? Daha USB belleğe gerekli dosyaları yazdırma aşamasındasınız. Attığım rehber videosu gayet detaylıdır ve açıklayıcıdır.

Memtest için attığım rehberi izler misiniz? Daha USB belleğe gerekli dosyaları yazdırma aşamasındasınız. Attığım rehber videosu gayet detaylıdır ve açıklayıcıdır.
deniyorum pc yeniden baslarken f8 se basıyorum flash bellegimi seçiyorum ama beni direk bios ayarlarına atıyor

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı